keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Hulinaa! Myllyt sallittava!

NRM:n esivaalit ovat menneet paikoin aivan kaaokseksi. Ei ole ollut tarpeeksi äänestyslappuja vaalipaikoilla ja kun niitä on sitten tuotu lisää, ovat kansalaiset hyökänneet puoluevirkailijoiden kimppuun ja syyttäneet näitä vaalivilpin yrityksestä. Kivet ovat lennelleet ja poliisi on ampunut kovilla, toistaiseksi kuitenkin lähinnä ilmaan. Vain yksi koipi oli Mityanan districtissä saanut vähän skraidua kimmokkeista pintaansa.

Erityisesti Itä-Ugandassa on löytynyt valmiiksi täytettyjä äänestyslappuja ja joissain paikoissa kaikkien ehdokkaiden nimiä ei ole "muistettu" painaa niihin. Täällä kun on "rasti ruutuun"-systeemi käytössä. Paikoitellen ehdokkaiden omia autoja on käytetty uurnien kuljetteluun koska "poliisilla ei ole ajoneuvoja". Vähemmän yllättäen näin kuljetetuista uurnista on löytynyt julma määrä kuljettajalleen suotuisia ääniä.

Wakison districtin naispaikan ehdokkaan (täällä on kiintiöitynä osa kansanedustajapaikoista naisille) piti olla vailla vastaehdokasta. Ei ollut näin äänestyspaperissa. Ja semmoista muuta normaalin organisoitua settiä.

Ainakin kymmenen hallituksen ministeriä oli eilen kello yhdentoista aikoihin menettämässä oman tonttinsa puoleen ehdokkaana. Istuvista kansanedustajista on kanssa aika liuta lähdössä jo tässä vaiheessa.

http://www.monitor.co.ug/News/National/NRM-big-shots-trail-in-primaries/-/688334/2932474/-/15jm51x/-/index.html

Muuta: Meidän vanha talo on jo vuokrattavana. Hintaa nykäisty 500$ ylöspäin ja mitään remontteja ei ole tehty. Välittäjällä tässä vanhat kuvat... Vaimo ajatteli soittaa välittäjälle ja kertoilla muutamalla sanalla tapauksesta.

Päivän pääasia on kuitenkin tässä:

It's alive! Käy, soi, kukkuu ja mitä noita muita termejä on? Lähtee taas kuin tykin suusta ja "Lyyäänkö V8 tulille?"

Kannen höyläystä, kannen tiivistettä, vesipumppua, termostaattia, seitsemää kokeiltua käytettyä viallista dieselruiskua ja sitten Dubaista tilattua toimivaa Boschin pruuttaa se vaati. Sekä rapia kymmentä viikkoa.

Bröm bröm sanoo bensalenkkari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti