torstai 8. lokakuuta 2015

Esivaalit ovat alkaneet

Sehän tietää aina hauskaa aikaa. Mbalessakin kansa ryntäsi kadulle kun NRM:n sisäisten vaalien voittajaksi julistettiin herra Abdu Magoola. Yleisesti ottaen seudulla oli äänestetty herra Charles Wafulaa. Vaalikomission johtaja herra Bonny Wamunga meni kuitenkin ja julisti Magoolan voittajaksi ilman että ääniä oli edes laskettu.

Sattuuhan sitä.

NRM on muutenkin sekoillut noissa esivaaleissaan. Äskettäin he siirsivät presidentti ehdokkaansa valintaa kuukaudella. 29. tätä kuuta pitäisi Namboolen stadionilla toteuttaa tämä show. Tämä siirto ei tietenkään estänyt koko Ugandan vaalikomissiota jo hyväksymästä toveri Museveniä NRM:n ehdokkaaksi. Kun nyt muistelee kuinka Mbabazia ei päästetty rundailemaan vaalitilaisuuksiinsa koska hän ei ollut NRM:n ehdokas niin niin niin... Ei paljon logiikka paina juu kun Kekkosta uudelleenvalitaan.

Meinattiin eilen koulureissulla jäädä auton alle likkojen kanssa porukalla. Katsottiin aivan satavarma ylitysväli, astuttiin tielle ja oltiin keskellä risteystä kun sivultamme alamäkeen tullut auto kiihdytti vauhtiaan ja meni meidän edestämme ohitsemme, siis vastaantulijoiden kaistaa ajaen risteävälle kadulle edelleen vastaantulijoiden kaistalle kääntyen. Kun ei vaan voi jarruttaa jalankulkijoiden vuoksi. Vedin monoa kylkeen.

Huomenna on taas Ugandan itsenäisyyspäivä eli rilli kuumaksi sano.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti