tiistai 23. lokakuuta 2018

Sitä niität mitä kylvät

Tosin ottaen huomioon regiimin laadun niin ei taida paljon napostella asioiden tila.

Jaa mistä mä nyt puhun?

Kas nyt on käynyt sillä viisiin noilla ruraaliseuduilla että eivät ole saaneet vielä kouluvuottaan käyntiin vaikka sen piti alkaa jo 'bout kuukausi sitten. Syynä tähän on: Ei ole opettajia. Tarkemmin sanoen opettajat ovat ottaneet ritolat ja lähteneet Etiopiaan.

En ihmettele pätkääkään. Viime sodan melskeissä opettajia kurmootettiin siinä määrin että en minäkään mokomaa jäisi katselemaan. Sama meininki on muuten sitten terveydenhoitopuolella. Ja oikeastaan melkolailla kaikkialla. Meidän putki & sähköjannukin on pakannut työkalunsa ja liiketoimii nykyään Uudessa Kukassa (sitähän Addiksen nimi kirjaimellisesti tarkoittaa).

Muuta: Kotimaisessa Totuusministeriössäkin on näköjään kiinnostuttu ja tehty juttuja Kiinan toilailuista poilailuista Afrikassa. Hieman ihmetyttää kyllä tuo otsikointi. Se kun antaa ymmärtää taas, että afrikkalaisia kohdellaan kaltoin ja kusetetaan. E-hei kuulkaas. Ei Afrikkaa näin auteta.

Ei Kiina mitään velka-ansaa ole virittämässä. Afrikkalaiset valtiot ovat ihan itse perseilemässä taas asioitaan. Kun ei osata laskea/"minun jälkeeni vedenpaisumus, nyt tarvitaan bling blingiä" niin tuota se on. Kiina edustaa raakaa bisnestä ja jos afrikkalaiset ylimitoittavat lainanottonsa fyysisiä takuita vastaan niin ei se Kiinan vika ole. Lisää tästä "kehityksestä" voi lukea tästä blogista ja edeltäjästään, ihan sieltä Malawin alkuajoista asti. Pannaan nyt vaikka tästä alkuun. Tuossa jutussa mainittu Entebbe-Kampala moottoritie on muuten yksi niistä järkevimmästä päästä olevista investoinneista eli kyllä noita lainoja oikeisiinkin kohteisiin käyttävät. Ovat vaan tosiaan jostain syystä yleensä normaalia kallliimpia rakennelmia...

Kiina kiistää virittävänsä velka-ansaa Afrikalle – mutta mitä se tekee, jos Afrikan maat eivät pysy maksamaan lainojaan takaisin?

Monilla Afrikan mailla on paljon kiinalaista velkaa, ja kansainvälinen valuuttarahasto IMF varoittaa orastavasta velkakriisistä. Afrikan kehityspankin johtaja kutsuu sitä pötypuheeksi.

1 kommentti:

 1. Lainan mahdollisuus:

  Tarvitsetko lainaa? Oletko kiinnostunut saamaan minkäänlaista lainaa? Tai oletko taloudellisesti huolissasi? Onko sinulla velkaa maksaa? Annamme lainoja mihin tahansa maailmaan. Lainan korot ovat 3% per sitoumus, jonka kesto on vaihdettavissa riippumatta sijainnista tai luottotilasta. Lainan saaminen tänään Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteessa: potterscredit@yahoo.com :https://potterscredit.wixsite.com/potterscredit

  HUOMAUTUS: Annamme vähintään (5 000 $ / €) enimmäismäärän (50,000.000 $ / €) E.T.C. Lainapyyntö on ilmoitettava US DOLLARS OR EURO -järjestelmässä ja muissa käytetyissä valuutoissa.

  Yhteystiedot: potterscredit@yahoo.com: lainaasi tänään, olemme palveluksessanne.

  Kiitos, kun odotamme nopeaa vastausta.

  Parhain terveisin,
  James Potter
  Johtaja yhteistyössä

  VastaaPoista