sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Ostaisitteko näiltä ihmisiltä käytetyn puutarhurin?

Vitsillä sisään Creeksidelta Dubaista koska vartti-karjalaisuus sanoo "Surut pois ja kukka rintaan vaikka syän märkänis!" Meidän entisillä puutarhureilla on näköjään sama eliniän odote kuin tykistön tulenjohtajilla tai vaunumiehistöillä... https://rapo.vuodatus.net/lue/2012/02/r-i-p-patrick-phiri

Se oli Kampalassa Milton saanut työmaalla perjantaina aamusta slaagin, aivoihin. Sakemanni oli lastannut Miltonin Pajeroon ja hop niinsaatananlujaa sairaalaan. Perjantai-iltana Miltonia ei sitten enää ollut. Heppu oli 55-57, viisi lasta, nuorin 'bout neljä. Verenpaineet olivat kohollaan miehellä koko tuntemamme ajan ja sakemannin kanssa saatiin aikaan palkan lisäksi medikaalikulujen maksu, ilman palkanvähennystä. Mä en haluaisi tätä sanoa, koska ne paineet olivat joskus aika hurjia, mutta kun tietää että sitten säästetään lääkkeistä jos ei vippiä saa... Niinhän se Suomessakin toki taitaa olla osalla eläkeläisistä asiat.

Milton oli hyvä heppu. Luotettava kallio. Huumorintajuinen, lapsirakas. Tuli meille vaimon entisen kollegan lähdettyä Nykiin uima-altaan hoitajaksi, hällä kun oli siihen oikein paperit Hiltonista. "Pristine" on sana jota britti käyttää virheettömästä. Sitä meidän pool oli. Kun ei haluttu ugandalaista poliisia porttimme sisälle ja viivytettiin vartijakopin remonttia, ei tarjoiltu teetä ja oltiin muutenkin nihkeitä---->Poliisi nosti kytkintä ilmoittamatta: Soitto ja Milton oli päivällä vartijana & puutarhurina. Ei yhden yhtä ongelmaa, koskaan. Mies työajalla kestävän puutarhanhoidon kurssille ja yhtenä hymynä takaisin: "Ddu että mä opin uutta! Kiitos!" TES:in mukaiset lomat toki myös miehelle koska hän ne ansaitsi.

Ollaan aina koitettu suhtautua, siinä määrin kuin se on mahdollista, henkilökuntaan kavereina. Eli ei tämä nyt ihan olankohautuksella mennyt. Yksi koulumaksu otetaan (se on noin 150/vuosi eli ei mitään) ja Miltonin tavanneille kaupataan toista. Paikan päällä sakemanni ottaa pari jne.

Kuvaa ei ole tähän laittaa koska ulkoiset muistit ovat Eritreassa.

Muuta: 3/4 seurueesta on jalla jalla, Asmaran kansainväliseltä koululta tuotiin mukanamme. Onneksi puuttuva rengas on pienin ja muutenkin pikkuhiljaa taitaa olla parempaan päin muillakin. Paitti että nyt täytyy taas menn....................................................

1 kommentti: