perjantai 5. lokakuuta 2018

Es kommt die Zeit

Lauloi aikanaan eräs suosikkini. Vähän olen kyllä viime aikoina katsonut kieroon establishmentin mukaan menoaan mutta menköön.

Vaimo se on ollut Nairobissa viikon joten ei täällä ihmeitä. Uimassa on käyty jne. Täkäläisillä on vähän tuo allasetiketti hakusessa mutta toisaalta he vahvistetusti taas pitävät eurooppalaista "mennään yhtä rataa edestajas"-tyyliä naurettavan rajoitettuna ja suorastaan riistävänä. Annetaan heille siis anteeksi risteilevä räpiköintinsä sillä tähän vapauden majakkaan ei tarvita yhtään tuollaisia Babylonin faskistimeininkejä. Freiheit!

Kehätien bazaarissakin tuli piipahdettua, etiopian galjoo ja auringonkukkaöljyä ostamassa. Se oli vielä pari viikkoa sitten tyylipuhdas rekkaparkki eli sinne alkoivat tulla Etiopian kuormat. Nyt on sitten noussut jo telttakangas-puukeppi "ravintolaa" yms. 50% rabatti näkyi niissä olevan. Muuten hinnanpudotukset ovat joissain tuotteissa vieläkin rajumpia. Abyssinian bisse on ihan maistuvaa vaihtelua. Noin muutenhan sieltä "torilta" eli "kehätien" varren aukiolta saisi sitten ihan kaikkea, kupasta alkaen. Laittaisin kuvaakin mutta yhteydet yhteydet... Yöelämä on myös vähän vilkastunut ja olenpa jo nähnyt muutaman työläistyttösenkin. Etiopian trokarit käyttävät varojaan.

Paikalliset niin nauttivat tästä. Eilen eräs fiksu tuttu sanoi, että "Hei, nyt on varaa syödä joka päivä hyvästä teffistä tehtyä injeraa! Ja Toyota Starletin hintakin on puolittunut!" Ne on niin pieniä ne unelmat... Toivottiin yhdessä että tilanne kestää. "Me ollaan kuin koirat, joiden edessä pidetään lihapalaa. Se lihapala voi lähteä koska vaan. Toki koira voi purrakin mutta isännällä on keppi..."

Yhdeksän ministeriä oli viime perjantaina uhannut erota koska presidentti on itsevaltaisesti tehnyt naapureiden kanssa paskoja sopimuksia. Ertsiläläisten on ollut laitonta rakentaa ominpäin ja itse, eli ala on näivettynyt. Nyt rakennusoikeudet on hyvä myydä naapurin firmoille. Eivät nuo ministerit sitten eronneet eli saivat vissiin kakusta osansa...

Ei ny muuta. Nupit kaakkoon ja Burgindinpadan tekoon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti