torstai 11. lokakuuta 2018

Samanlaista

Italian pääministeri tulee huomenna kylään, Ertsilällä kun on tunnetusti Italian kanssa jotain pientä yhteistä menneisyyttä. Tätä silmällä pitäen vanhalle italo-hautuumaalle (ja infoministeriölle) vievä tie on saanut uuden asfaltin. Samalla lailla kuin mitä Kampalassa paaville tehtiin tasaisempaa kulkua.

Vierailu liittynee kauppasuhteiden lämpenemiseen. Itskut rakentavat Massawan sataman uusiksi, egyptiläiset uuden Kostamuksen siihen viereen jne... Kaikki määki kuulen hevosmiehilt.

Pressan pojasta tuli strateginen neuvonantaja, vastuualueenaan juuri nämä uudet diilit. Poitsu on yliopistopudokas ja muutenkin "pätevä" virkaansa. Etiopialaiset kauppiaat ottavat vähittäiskauppaa haltuun koska maan sisäiset matkustusrajoitukset eivät heitä koske. Taalaa vaihtavat poliisin nenän edessä 1/23 kurssiin eikä ketään kiinnosta. Ertsiläläiselle luvassa olisi edelleen linnaa. Poliisille on kuuleman mukaan tullut ohjeet, joiden mukaan naapureiden bisneksiin täällä ei saa sotkeutua. Ertsiläläiset eivät luonnollisesti tästä niin välitä. Rajan yli tulee nyt ilmeisesti jo eläviä hevosiakin sun muuta, ilman minkäänlaista kontrollia. Kaikki ainekset vaikka minkä sortin katastrofille ovat olemassa...

Kansalaispalvelus jatkuu kuten ennenkin. Viimeinenkin "talouden" pihahdus hiipuisi jos näin ei toimittaisi ja isompana syynä: Et kai säkään laskisi kaduille 'bout 200 000 aseenkäyttöön koulutettua ihmistä joista sä tietäisit että ne eivät susta tykkää pätkääkään?

Lauantaina Dubai viideksi päiväksi. Teköö hyvää, vaikka en kyllä noin yleisesti siitä mestasta niin välitä. Nähty jo se pömpööseily.

edit: Juu niin. Täkäläiset ovat ehdolla ison Firman ihmisoikeusneuvostoon. On siellä Filippiinejä ja Kameruniakin. Toivottavasti äänestys menee hyvin ettei tarvitse repiä tosissaan peliverkkareita. Siinä on vähän vaan semmoista ilmassa, että ehdokkaita tietyiltä alueilta on tasan paikkojen määrä eli vähän niinko pitäisi olla tarkkana lappujen kanssa että äänestääkö ollenkaan jne. Sinänsähän se on hassua että täältä mentäisiin Afrikan äänillä neuvostoon (jolla ei sitten huomisen äänestyksen jälkeen ole pätkän vertaa arvovaltaa jos) koska täkäläisethän eivät katso olevansa afrikkalaisia. Toki on niin, että tässä sarven ja Arabian niemimaan ympäristössä on oma meininkinsä/suhtautumisensa bantuihin (sitä saattoi alansa huipulla ollut meribiologi joutua keittämään kahvia koska kotimaansa oli Mali) ja alempana sitten swahili mutta mutta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti