tiistai 4. syyskuuta 2018

Sosialismi etenee, kapitalismi mätänee

Ministeritasolta oli myönnetty jotta "Juu-u, vaikka tässä on ollut kauniita puheita niin khyyllähän kaik' on niin kuin ennenkin." Eli hop hop vaan eritrean rahvas kohti kansalaispalvelusta jne.

Täällä on meneillään festivaaliviikko. Juhlivat eritrealaista kulttuuria ihan tuelta tuolla Expon alueella. Vuoden suurin kulttuuritapahtuma. Avajaisiin ei oltu kutsuttu YK:n edustajia. EU:n kaikki projektit ovat jäissä. Tämä sen vuoksi, että UAE ja saudit antoivat Eritrealle miljardin. Vastineeksi.... niin mistä? Vjenäjän kanssa ovat myös käynnistämässä bilateraalista kauppaa. Kysymyksiä herättää se, mitä Eritrea aikoo Rodinalle kaupata? No, voi olla jotain tekemistä Ivaneiden suunnittelemalla satamalla (laivastotukikohdalla) Punaiselle Merelle ja tällä. Armas itänaapuri kun on par'aikaa kuitenkin jo laittamassa Asmara Internationalin tutkakalustoa kuntoon. Sekä siviili- että sotilaspuolta. Taisi samalla selvitä mitä niissä keväämmällä Massawan satamaan tulleissa 24:ssä hyyvin salaisessa merikontissa oli.

Kouluvuoden pitäisi alkaa parin viikon päästä. Opettajankoulutuksen osalta tilanne on se, että eilen olisi pitänyt olla uusista, hyyyyvin laajoista organisatorisista muutoksista päättävä kokous. Sitä siirrettiin viikolla. Tällä hetkellä opettajankoulutuslaitosten henkilöstö ei tiedä missä he alkavan työvuotensa vetävät. Mutta hei, onhan tässä aikaa ja aivan varmasti tämäkin uudistus on loppuun asti harkittu. Että ei muuta kuin pannaan kognitiot järjestykseen!

Yleisesti ottaen täkäläiset ovat polttelemassa siltojaan eurooppalaisia toimijoita kohtaan. Se on jännä nähdä miten pitkälle ne ajattelevat miljardin riittävän, ja toisekseen kauanko täällä jaksetaan vaahdota "itsemääräämisoikeudesta" kun isot pojat jossain vaiheessa eli jo nyt sanovat milloin pelut pieniä ovat.

Noin henkilökohtaisesti alan taipua sille kannalle, että aivan puhtaasti järjellä ajatellen täältä pitäisi kohtapuoleen NGO:iden nostaa kytkintä. Ei näiden kanssa pysty työtä tekemään. Osa tästä tulee "hallinto"mallista, osa kulttuurista ja osa ihan yleisestä kompetenssistä. Afrikansarvella on sellainen ominaispiirre. Vaitiolon piiriin meneviä juttuja taas.

Kärsijöinähän toki silloin olisivat taas ne maan pienimmät. Geopolitiikka ja von Clausewitzin "pidä vastustajaan aina kontakti" kuitenkin sanelee täällä olon, jopa jonkun verran myönnytyksiä tehden.

Noin muuten on sadetta pidellyt ja salilla/uimassa käynti aloitettu. Puutarhassakin näyttää itäminen pääsääntöisesti onnistuneen. Rauhallista on kun luutamummot kuuraavat kaduille sateella kertyvää mutaa kottikärryihinsä.

3 kommenttia:

  1. Joo,no sittehän voidaan köyrätä koko afrikan sarvi Suomeen opettamaan meille sovittelukulttuuria.

    VastaaPoista
  2. Sanotaanko nyt vaikka näin, että tässä on vähän suo ja vetelä. Meinaan jos nämä heput huseeraavat täällä ihan oman päänsä mukaan niin se tulijavirta ei ainakaan hiljene. Olen joskus sanonut että jos Eurooppa haluaa itsensä pelastaa niin sen ainoa mahdollisuus on pelastaa itsensä Afrikassa. Tämä toki vaatii sitten toimivan ulkorajakontrollin ja muutaman muun sijoittelu toimenpiteen mm. Välimerelle.

    VastaaPoista
  3. Venäjä on kaukaa viisas, ettei ihan kotirannikolle tulla kumiveneellä :))

    VastaaPoista