torstai 27. syyskuuta 2018

Näillä ajatuksilla eteenpäin

Lausuttu edellisellä kerralla yliopistoa suljettaessa:

"Kuka muistaa tai ajattelee Pohjoismaita (niin, noin yleisesti ottaen maailmankolkkaa, jossa populaation yleinen hyvinvoinnin taso on viety pisimmälle koko planeetan historiassa)? Me haluamme että väestömme oppii lukemaan ja kirjoittamaan, siinä se. Mitään muuta ei tarvita. Me haluamme että väestö on tottelevaista ja kuuliaista. Me haluamme että väestö on hyviä sotilaita. Muulla ei ole väliä."

Juu-u. Kyllähän sitä noin saadaan aikaan rintamasotaan avomaaston yli risti- ja sulkutuleen juoksevaa puskajussia. Kyseenalaista on, soveltuisiko tuo aines edes vuoteen -39. Se oli ennenvanhaan nopeaa liikkumaan ja jossain määrin teknistäkin, salamasotaa kun oli. Nykyään varmaan täytyisi osata käyttää ja hyödyntää vähän modernimpaakin kalustoa kuin rynnäkkökivääriä. Yksi pohjoismaisesti koulutettu IT-soturi pystyy oikeissa olosuhteissa ja -välineillä niittaamaan divisioonan noita nurm... eikun tässä tapauksessa kiviporia. Jos siis pelkästään tuosta sodankäynnistä puhutaan.

Muutenhan kuuliaisten ja aloitekyvyttömien alamaisten muodostamat yhteiskunnat ovat maailmanhistorian juoksussa osoittautuneet niiksi kaikkein toimivimmiksi ja tilanteisiin mukautuvaisimmiksi. Ai eivät vai?

Ihmiset muistavat edellisen sodan. Siksi he eivät halua uutta, edes sisäistä. He mieluummin lähtevät ja jättävät hullut koirat kaduille haukkumaan.

"Älä odota mitään logiikkaa tai rationaalisuutta".

Niinpä.

P.S. Lähtijöiden määrän kiistäminen on alkanut.

Edit: Asmaraan lappaa nyt etiopialaisien rakennusfirmojen edustajia, samoin Massawaan. Eritreassa on vuosikausia ollut paikallisilta minkäänlainen yksityinen rakentaminen. Lupia moiseen on ollut täysin mahdotonta saada ja Asmaran reunamilla onkin monia kymmenisen vuotta sitten lopetettuja kerrostalotyömaita. Betonirungot vaan törröttävät jne. Tätä maata myydään nyt Neuvostoliiton romahduksen jälkimaininkeiden tyyliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti