perjantai 17. maaliskuuta 2017

Pam pam

Tänään aamulla, puoli kymmenen maissa, sadan metrin päässä kotiportistaan, pääsi hengestään kahden henkivartijansa kanssa Ugandan poliisin kakkosmies Andrew Kaweesi. Heppu ammuttiin autonsa takapenkille.

Syyllisistä ei ole tietoa. Sen verran on tiedossa että kyseessä on taas moottoripyörän selästä tehty poisto. Eli kuski ajaa ja matkustaja ampuu.

Monia spekulaatioita motiivista on jo tietysti esitetty. Kaweesi oli se poliisi, joka oli vastuussa Nakaseron vanhan moskeijan sulkemisesta. Hänen duuniaan on ollut myös poliisin viime vuosina ryvettyneen julkisuuskuvan parantaminen. Poliisin kakkosmiehenä hänen tähtensä oli myös nousussa. Hänellä oli myös roolinsa viime vuoden lopun Kasesen hässäköissä.  Toisin sanoen all bets are off. Varmaa on että tästä seuraa taas jotain kivaa niinkuin tiesulkuja yms.

Seurataan tilannetta vaikka sitten huikeiden kommenttien toivossa. Parhaan on tähän mennessä laukaissut oppositiopoliitikko Norbert Mao. Hänen auringontarkka analyysinsä oli: "The person who killed AIGP Andrew Felix Kaweesi obviously has access to guns"

Samaan aikaan mediassa eli Ugandan televisiossa vaaditaan jo lisää poliiseja koska tämä tapaushan on vain merkki siitä että rikollisilla on kissanpäivät kun tällaista pääsee tapahtumaan. Olen kovin yllättynyt.

http://www.monitor.co.ug/News/National/Shooting-in-Kaweesi-s-home/688334-3853080-wlx1qo/index.html

Muuta: Etelä-Sudanissa oli hyökätty IOM:n avustussaattueen kimppuun. Kaksi hengiltä, neljään vekkejä. Koleraa jne. esiintyy yleisesti ja nälänhätä on päällä sadallatuhannella. Jos tulevina kuukausina ei tule kunnon sateita, nousee nälkää näkevien määrä miljoonaan. Kaikki tämä on ihmistoiminnan aikaansaamaa. Näin ollen katastrofin uhatessa onkin ainoastaan hienoa huomata Etelä-Sudanin nostaneen avustustyöntekijöiden viisumeiden ja työlupien hintaa kymmeneen tuhanteen taalaan per pää. Täytyyhän sitä kriisistä näes hyötyäkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti