torstai 13. lokakuuta 2016

Woyeeee!!!

Ranskalaisia tänään. Ehkä myös nakkeja, illemmalla. Eilen tehtiin kuin tehtiinkin pitsaa.


  • Burundi päätti eilen sanoa "Soommoro!" ICC:lle eli Kansainväliselle rikostuomioistuimelle. Pitäkää mielessänne kun kohta luette että siellä on taas aloitettu... No. Viimeisen pari-kolme vuottahan Burundissa on jo ollut meno päällä. Tämä on vaan seuraava, ihan looginen askel. Alkuviikosta sieltä heitettiin jo UNHCR pihalle. Jaa miksi? Julkaisivat viime kuussa raportin jossa varoitettiin kansanmurhan alkamisesta.
  • Karamojan asioista vastaava ministeri John Byabagambi antoi huutia ministerikavereilleen. Eräs heistä kun oli mennyt sanomaan että Karamojassa ei ole turvallista. "Mistä te mitään tiedätte! Karamoja on Ugandan turvallisinta seutua! Jos verrataan Karamojaa ja Kampalaa, on Kampalassa paljon turvattomampaa." No, voi sen näinkin sanoa ja paikoitellen asia myös näin on. Firman turvaohjeissa taitaa kuitenkin lukea edelleen "Jos puskassa Kmojassa, niin kevlar ja komposiitti ylle." Jaa mitä väliä jollain Karamojalla on? No, he ovat semipastoralistejä. Toinen nimi sille jengille olisi Maasai. Erittäin kovia sotureita ja karjavarkaita, sille päälle sattuessaan. Jengiä joka on antanut piut paut nykymaailmalle. Jengiä jota arvostaa ja samalla säälii. Koska tietämättömyytensä vuoksi he tulevat saamaan nenäänsä, aivan kuin Amerikan intiaanit. Tansanian puolella niiltä jo viedään maat. Kas kun alueella on myös kultaa(kin). Sitä on voinut (ja voi vissiin edelleenkin) ostaa karamojongeilta erittäin huokealla. Siis tyyliin 5 grammaa korillisella kaljaa ja paketillisella glitteriä. Siksi se kiinnostaa.
  • Besigyen kaikki toiminta on taas esitetty vain kansallisen yhtenäisyyden hajoittamisena ja epäisänmaallisena. Eli siis opposition olemassa olo. Besigyen maanpetos-oikeudenkäyntiä käynnistellään samaan aikaan. Varmaan ihan sattumalta tällaisia lausuntoja pulpahtelee NRM:n kaadereilta? No joo, samalla kyllä voidaan kysyä Besigyestä että "mitähän se tekisi jos valtaan pääsisi?" Kas kun on sillä suosiota. Paljon. Sitä varrastetaan kuin vierasta sikaa. Poliisi hakkaa sen kannattajia. Jne. Mitään muutosta mihinkään suuntaan, kaikesta toiminnasta ja marttyyrin viitan kantamisesta huolimatta, ei ole tullut.  Olosuhteiden pakosta kuitenkin hän ja puolueensa ovat rajoitettuja pelkiksi populisteiksi. He ovat tietyllä tavalla kansakunnan ylipaineventtiili. On surku, että yhä useampi ugandalainen pitää heitä kuitenkin vain peliin mukaan otettuina marionetteinä ja että itse asiassa FDC on jo osa ongelmaa ja ylipaineventtiili on tukossa, paineen yhä kasvaessa.
  • Öljyntuotannon aloittamista (2020. Tällä hetkellä... 6,5 miljardia barrelia vain odottaa pumppaajaansa. 1.8 näistä tulee ihan itsestään maan pinnalle seuraavan 25 vuoden aikana...) silmällä pitäen UG:n hallitus on nyt julkaissut tuotettaville öljypohjaisille tuotteilleen 195 standardia jotka sen petrokemian tuotteiden on täytettävä, alkaen ympäristösäädöksistä jne. On hyvä että tavoitteet kerrotaan ennen tuotannon aloittamista. Näitä laatukriteereitä tullaan varmasti noudattamaan yhtä tinkimättömästi kuin niitä muita kahta tuhatta UG:n hallituksen asettamaa erilaisten tuotteiden laatuvaatimusta noudatetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti