maanantai 24. lokakuuta 2016

Savanni nukahti iltapäivän kuumuuteen

Lake Mburo national park. Ihan jees mesta, varsinkin kun otettiin ei-niin-safaroinnin kannalta. Eli ei herätty ennen sianpieraisua että päästäisiin rymyämään puskaan. Ihan itse ajellen, ilman oppaita mentiin ja niinpä se perkeleen leopardi jäi taaskin näkemättä. Tokko mokomia otuksia oikeasti on edes olemassa,

http://www.rwakoborock.com/ oli paikan nimi. Hinta-laadultaan erinomainen. Perus-ookoota puskaruokaa.
Muuta: Se lähti sitten Etelä-Afrikkakin litomaan Kansainvälisestä rikostuomioistuimesta. On kuulemma liian usein Afrikkaa vastaan mokoma instanssi. No, eiväthän jenkitkään ole ko. lafkan kaikkia säädöksiä ratifioineet mutta c'mon nyt! Asiahan ei missään nimessä voi olla siten, että ICC:llä olisi voinut olla jotain syytäkin afrikkalaisten valtioiden kurmoottamiseen? Oikeasti tuntuu vähän siltä että isompaa kolinaa järjestellään näissä maissa...

Se meni muuten Crane Bank Ugandan valtion haltuun. Oli kuulemma maan suurin yksityinen pankki rankasti kassakriisissä. Hieman ihmeelliseltähän tuo tuntuu koska pankin tilikirjat viiden kuukauden takaa sanovat fyrkkaa olleen kymmenkertaisesti edellytettyyn nähden. 2014 tekivät voittoa 51 miljardia ja 2015 tuli käkeen 3.1 miljardia. Ok, huonojen lainojen määrä on ko. pankissa noussut 19,3 miljardista 142 miljardiin mutta mutta mutta. Eiköhän se pää syy kuitenkin löydy taas siitä faktasta, että Crane Bankin pääomistaja Ruparelia on tukenut liikaa Besigyetä. Että investoikaa vaan Ugandaan. Maahan jossa pankkikaan ei ole liian iso pois otettavaksi.
Muuta: Varapresidentti Edward Ssekandi pyysi kristittyjä kautta maan rukoilemaan Ugandan keskituloisten valtioiden ryhmään nousun puolesta. Nämä rukoukset tulee osoittaa kaikille ugandalaisille marttyyreille koska Uganda tunnetaan nykyään maailmanlaajuisesti marttyyrie maana. Ettäs sen nyt sitten tiedätte kanssa. 2020 on M7 sanonut tämän middle income- porukkaan nousun tapahtuvan ja se on hieman niin kuin fiksaatio puolueelle. Ihan hyvä että rukoilevat. Ilman jumalallista väliintuloa tuo tavoite ei meinaan tule ikuna toteutumaan. Ehkä nämä 2020 sitten vaan ilmoittavat taattuun neuvostotyyliin että "Nyt ollaan keskituloisia ja pulinat pois tai saunan taakse."

Olin kohtalon lapsen (joka on himassa räkätaudissa) arviointikeskustelussa ja sen päätteeksi huomasin lupautuneeni päiväkodille joulupukiksi. Perkele.

http://www.monitor.co.ug/News/National/Pray-middle-income-status-Ssekandi/688334-3427216-114rlcyz/index.html

http://www.observer.ug/news-headlines/47112-how-crane-bank-got-to-trouble

http://ntv.co.ug/news/business/20/oct/2016/how-did-crane-bank-fall-hard-times-14691

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti