torstai 29. syyskuuta 2016

Kakkua

Etualan pavut liittyvät kylläkin samaan aikaan sattuneeseen risoton tekoon. Onhan se hienoa kun tuosta apukokista alkaa olla ihan oikeasti apua. Sai vaimo pyöreiden vuosien baakkelsinsa. Lahjansahan se jo kottasi keväällä Budapestissä.

Muuta:

Lastenhoitaja Susanille oli kuulemma perjantaina käynyt hassusti. Se oli kirkollaan saanut tietää eräältä kanssarukoilijaltaan, että Muyengassa joku perhe olisi lähdössä ja sitä tietä myynnissä olisi läppäriä ja moottoripyörää 1,5 miljoonan hintaan. Ihan edullisesti siis. Oikeammin sanottuna todella halvalla.

Susan oli sitten kerännyt rahaa suvultaan jne. ja antanut fyrkat kanssarukoilijalleen, joka vastavuoroisesti oli luvannut hoitaa kamojen maksua sun muuta. Arvannette loput?

Juu. On vaikea saada enää yhteyttä rahat saaneeseen muijaan ja kaik on mänt, isun perintöä myöden. Joku bodakuskikin oli sanonut Susanille että "Juu. Mä tiedän sen muijan. Huijari se on."

Nyt on kuitenkin niin, että jopa tuo kuvassa esiintyvä seitsemänvuotias sanoi tapauksesta kuultuaan "Eihän niin nyt kannata tehdä! Ne pitää ne kamat nähdä ennen kuin mitään maksetaan ja sitten ne otetaan heti mukaan!" Miten siis kukaan Kampalassa asuva ugandalainen voisi toimia noin kuin Susan teki? Eli odottelen Susanin "Sir, I have a request"-anelua. Epäilen nimittäin hassun hauskaa pikku juonta lainan saamiseksi.

Toisaalta taas Kampalassa asuvat ugandalaiset voivat aivan hyvin toimia noin eli siis tyhmemmin kuin 7-vuotias. Miksi muuten kuvassa työskentelevän puhelimeen olisi soitettu vieraasta numerosta "Onneksi olkoon! Olet voittanut Africellin arvonnasta 5 miljoonaa!" Tämä kaikki puhtaalla Kampalan katuenglannilla kerrottuna. Satuin vaan paha kurki kumminkin olemaan minä, joka siihen puheluun vastasin. Kerroin että "Ja tut, maailman vanhin jekku! Älä enää ikinä koita soittaa tähän numeroon!" Ja sitten tuut tuut tuut.

Kas kun kikka on se, että a) pyydetään "voittajaa" ostamaan puheaikaa jollain 20k-50k shillingillä ja lähettämään tuo puheaika soittajan numeroon jotta "voitto" voidaan aktivoida. B-vaihtoehdossa kysellään osoitteet sun muut ja jne...

Eli nuo tuollaiset typerät huijaukset menevät täällä läpi hämmentävän usein. Tokihan aina silloin tällöin siellä pohjoisessakin nigerialaishuijaukseen langetaan ja koitetaan vaikka autokauppaa rahoittaa (vaikkakin eppäilen jotta siinä nyt oli jotain muuta kyseessä). Tällöin on kuitenkin aina kyse selkeästi kellokäyrän vasemmasta reunasta.

Henkilökohtaista-osio päätetään havaintoon siitä, että ei ole mukava ottaa aamulla, kaikessa rauhassa lompsiessaan, lähi-ostoskeskuksen autopuomia keskelle lakuaistaan. Olen usein unessa edelleen kaduillas koulutie...

Ugandaa: UG ja Kongon Demoraalinen ovat sopineet pyrkivänsä jatkamaan neuvotteluja Haagin kansainvälisen oikeuden suosituksesta. Kongo kun on ugandalaisten mielestä vähän epäreilusti haastanut UG:n kansainväliseen oikeuteen vuosien 1998-2001 tapahtumista. Tuolloinhan jotkin täysin tuntemattomat, Ugandasta tulleet sotilasjoukot ryöstivät Kongoa semmoisen 6-10 miljardin jenkkitaalan edestä. Timatteja, kultaa ja semmoista.

Uganda otti Haagissa jo 2005 asiasta turpaansa. Silloin Ugandan puolustustiimi oli antanut vahingossa/"vahingossa" vääriä papereita (niissä oli isoja nimiä) oikeudelle. Tuo tuomio vapautti kuitenkin kaikki yksittäiset ugandalaiset "valheille" perustuneista syytteistä. Mukana oli korkea-arvoisia kenraaleja, mukaan lukien herra presidentin veli.

Ei täällä nyt muuta. Sadekautta pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti