maanantai 1. helmikuuta 2016

Lisäisin vielä edelliseen siitä tyhmentävästä vedestä

Helevetin kuustoista. Luulin pe että selvittiin vain säihkähdyksellä.

Perjantaina Kohtalon Lapsi oli taas saanut päähänsä leikkiä vähän mopon päällä. Olen asiasta useasti niin hänelle kuin lastenhoitajallemmekin maininnut, tyyliin "Toi nyt ei ole kaikkein järkevintä touhua, tule pois/älä päästä sitä sinne".

Rymähdys ja mäjähdys kävi pe. Onneksi ei kolahtanut kolmevuotiaan niskaan kuitenkaan. Olin aika mielissäni asiasta ja kumpikin parivaljakosta sai kuulla kunniansa. Oikein kunnolla. Kun meidän nannyn "ongelmana" on vähän se, että se ei tykkää kieltää noita tatinkaatajia ja joskus ei kyllä olisi oikein muuta vaihtoehtoa...

Lauantaina lähdettiin sitten mopolla U:n kanssa osteskelemaan synttärilahjoja kavereilleen (Pajero on jarrupala- & vetoakselin suojagummi- & yleisrempassa) kun huomasin että hip hurraa, etujarrun kahvahan siellä on poikki. No, mentiin varovaisesti ja saatiin Barbeja. 

Tänään vietinkin sitten pärskien laatuaikaa mopokorjaamolla.

P.S. Aita siirtyi lauantaina oikealle paikalleen.

Juu niin: Se oli NRM:n pääsihteeri Justine Kasule Lumumba sanonut sillä viisiin, että kaikki immeiset, jotka protestoivat tulevien vaalien tuloksia kaduilla tahi aiheuttavat minkään sortin kaaosta tullaan ampumaan hallituksen toimesta. Koiranleuathan sitten heti kyselivät tämän tiimoilta jotta mitäs jos NRM häviää vaalit vaikkapa Besigyen FCD:lle niin saakos uusi hallitus sitten ampua tulosta mahtollisesti protestoivat NRM:läiset? Tähän ei ole vielä vastausta saatu.

3 kommenttia:

 1. Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Olen lukenut sekä tätä, että vaimosi blogia jo Malawin alkuajoista lähtien. Hienoa, että jaksatte edelleen päivittää.

  Kysyisin uteliaisuuttani, mitä mieltä Ugandassa asuvina ja siellä asioita seuranneena olette esim. tästä Kirkon ulkomaanavun edustajan vastineesta eiliseen pressan puheeseen: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020321063687_uu.shtml
  Siinä kehuttiin kovasti Ugandan antamaa apua ja saman henkilön toisessa haastattelussa vielä kerrottiin tarkemmin, kuinka Ugandassa pakolainenkin saa heti "samat palvelut", kuin kansalainen, mitä tämä sitten tarkoittaakin. Viesti ilmeisesti oli, että Suomen pitäisi pyrkiä samaan.
  Itse olen ollut siinä käsityksessä, että Ugandassa on YK:n pakolaislerejä, joiden rahoitus ei olisi ainakaan täysin Ugandan kontolla ja että suurin osa ihmisistä majoittuisi ainakin aluksi niissä. Maatilkun saaneet varmaan toki viljelevät maata, asetuttuaan aloilleen. Mutta mitä nämä muut "palvelut" ovat? Saavatko nämä puoli miljoonaa Kongosta ja muualta tullutta pakolaista esimerkiksi työttömyyskorvausta tai muuta rahallista etuutta? Miten tilanne on siellä muuten hoidettu, miten ugandalaiset tähän suhtautuvat yms.?

  VastaaPoista
 2. Rahallisia etuja ei ole eikä tule. Pakolaiset saavat tehdä töitä ja he saavat jonkun verran maata viljeltäväkseen. Noilla refugee settlementeillä ollaan toki sitten maan puutteessa koko lailla ruoka-avun varassa. Ugandan hallinto kyllä ottaa osaa palveluiden tuottamiseen mutta kyllähän avustusjärjestöt sen suurimman taakan kantavat. Melkolailla kaikki avustusohjelmat ottavat huomioon/on pakotettu ottamaan huomioon paikallisen väestön tarpeet sillä jos esimerkiksi pakolaisilla on terveydenhoito paremmalla tolalla kuin paikallisilla, aiheuttaa se ilman muuta kränää.

  VastaaPoista
 3. Ok, kiitos vastauksesta. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista