perjantai 19. helmikuuta 2016

Jännän äärellä Suomessa eli Kiitos Aino Annikki

Ollaan taas tehty vaikka mitä. Mukaanlukien saateltu tänään haudan lepoon yksi Mummuni. En kerro nyt siitä muuta kuin sen, että khhyyyllähän se viimeinen kuva arkusta haudan pohjalla taas jonkun aikaa mielessä pysyy. Hyvää yötä.

Ugandassa kansa on oppinut käyttämään proxy-palvelimia. Hallitus kun vetäisi koko somen down eilen ja tänäänkin on tökkinyt. Kas kun niitä valmiiksi täytettyjä vaaliuurnia on taas esiintynyt. Besigyetä ei ole virallisten tahojen mukaan pidätetty vaan hänet on eilen "saatettu kiertotietä kotiinsa" ja tänään "liikkumisensa on tehty epämukavaksi". Minibussikuskit ja noiden "taxien" rahastajat viittaavat nykyään herran asuinalueeseen sanoilla "State House". Mikä kertoneekin sitten vaalien tuloksesta ainakin väkirikkaimmissa Kampalan ja Wakison piirikunnan alueilta. Noissa paikoissa äänestämään päässeiden osalta tulos on ollut M7 1/3 ja Besigye suurinpiirtein loput.

Siis jos on päästy äänestämään. Jostain jännästä syystä hallituksen tukialueille 700km Kampalasta äänestyslipukkeet saapuivat ajallaan ja äänestämään päästiin eilen aamulla klo. 7 eteenpäin. Vaali"huoneistojen" piti sulkeutua klo 16:00, mutta esim. Muyengassa, kolmen kilometrin päässä kansallisen vaalikomission päämajasta, ei eilen oltu edes aloitettu eilen kolmelta iltapäivällä. Oli ollut "logistisia ongelmia". Tyhjillä kaduilla. Ugandalaisten kunniaksi pitää nyt sanoa, että vaikka ihmiset olivat jonottaneet turhaan paikoin 8-9 tuntia, ei isompia rettelöitä ole (vielä) syntynyt. Äänestystä jatkettiin tänään noilla alueilla, kokolailla samoin tuloksin että antaas kattoo nyt. Tänään on meinaan kuulunut jo vähän erilaisiakin äänenpainoja. Toivotaan, toivotaan. Armeija ja poliisi ovat kaduilla ja kaksi opposition kannattajaa on saatu hengiltä.

Ne tulokset, joita on saatu, eivät käy yksiin exit poll/someen vuodettujen äänimäärien kanssa. Ei millään mittarilla. Some on some mutta jos viestit ovat tuhannelta ihmiseltä niin. Pienenä yksityiskohtana pitää vielä mainita, että ääntenlaskenta alkoi/tuloksia rupesi tulemaan puolisentoista tuntia ENNEN äänestysajan umpeutumista.

Hyvin ne vetää.

On Luojan lykky että lähdettiin sitten koko porukka tälle reissulle. Olisin meinaan kohtalaisen hermorauniona jos ruokakunnasta kukaan olisi nyt tuolla. Mummuni oli huolehtivainen ihminen ja vielä viimeisen hengenvedon ajoituksellaankin hän varmisti että "meikäläisillä" on asiat hyvin.

Harmillista kun joutuu niin usein politiikan saralla toteamaan olleensa oikeassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti