perjantai 29. tammikuuta 2016

When all else fails, käytä kuvia

No nyt on sitten räkätauti. Lisäksi Kampalan vesijohtoveteen on mitä ilmeisimmin laitettu jotain tymäksi tekevää kemikaalia. Tai jotain.

Eilen meidän portille ajoi Land Cruiser tööttäilemään. Siellä oli kyydissä kaksi jannua. Lompsin portille koska puutarhuri-Milton oli kiireinen. Jätkät istuivat autossa ja tööttäsivät taas. Olin jotta "mitävittua?" Kysyin sitten että ketäs te olette ja mitäs täällä teette? Kuskinpukilta tuli alas sellainen kolmekymppinen heppu ja alkoi soittaa mulle poskeaan: "Mitäs tuo on? Kuinka sä puhut mulle, et edes hyvää päivää sano tai kysy mun vointia?!?"

Olin hieman lisää etä "mitävittua?" Että niinko tehän sieltä olette mun portilla, mä en tunne teitä jne. Eikös se olisi teidän homma esitellä ihan heti itsenne ja kertoa miksi olette siellä? Eikä vaan töötätä ja vaatia porttia auki! En päästä meinaan edelleenkään ketään kutsumatonta ineen.

"Teidän land lady lähetti meidät." sanoi kuski.

"Jaahas. Tulitteko aitatyömaata (ks. edempänä) katsomaan?" tiedustelin minäitte.

"En tiedä. Se vaan lähetti meidät. Tässä ollaan. Portti auki!"

"Siis niinkuin että mitä? Te luulette että noilla spekseillä portit aukeavat vittuilijoille? Pojat pojat, ei sotaa näin käydä."

Tässä vaiheessa apukuskikin oli noussut ulos autosta. Ehdotin että mahdatteko olla noita jack fruitteja hakemassa (meillä on herrasmiessopimus vuokraemännän kanssa että täältä niitä saa kun kypsyvät)? Apukuski sanoi "Joo." Jätin pojat portin taakse ja Milton pudotteli herroille pari pahanhajuista hedelmää mukaan.

Keskiluokkainen ugandalainen osaa olla ihan helvetin ärsyttävä arrogantti kusipää. No, en mä tarvittaessa kakkoseksi jää.

Siitä aidasta.

Meidän takanaapurina asuu jenkkiperhe. Lähetystöväkeä. Tontteja on erottanut tähän asti verkkoaita + NATO-lanka, joissa on kasvanut viidakkomaisesti köynnöksiä tms. Nyt ne halusivat siihen oikein muurin ja mikä siinä. Tehkää.

Niinhän ne tekevät. Ihan ensin niiden duunarit tulivat kysymään josko nuo koirat voisi laittaa naruun kun heitä pelottaa niin kovin?

No voi nyt jumalauta taas. "Ei voida. Deal with it. Ja katsokaakin että ne eivät pääse aidan väliaikaisesti puuttuessa täältä haneen."

Ja voi vittu taas! Siitä sitten riemu repesi. Katsokaas tätä:


Saako naapurin tontille rakentaa kysyy nim. merk. "Paalutinko turhaan?" Ylemmässä kuvassa oikealla sillä toisella oikealla eli väärällä näkyvä pusikko on tontin raja. Ne vitun paskapäät rakensivat tuon väliaikaisen peltiaidan vittusaatanajumalauta kolme-neljä metriä meidän puolelle, keskelle meidän vihannesmaata! Koska naapuri tarvitsee muuria. Siellä on nyt toisella puolella basilikat, tomaatit, korianterit, kurkut tms. Mitään, absoluuttisesti mitään ne eivät kysyneet. Mä niin taas ihmettelen tän possen aivojen käyttöä/käyttämättömyyttä.

Tästä annettiin eilen aika tiukkaa palautetta mutta sen vastaanotto oli taas suu auki seisomista ja silmien pyörittelyä. Palautteen anto jatkuu tänään alapihan talon omistajalle ja kaikille mahdollisille tahoille.

Toi oli taas sitä vihapuhetta.

Mistä tulikin mieleen että "Hyvä Selänne!" ja "Voisikohan iso osa suomalaisesta mediaväestä ja poliitikoista tulla rakentamaan vaikka muureja tänne Ugandaan kun näyttäisi siltä että niiden älyn lahjoille se voisi olla sopivaa hommaa?" Tai niin, jos noi Honkasalot sun muut sitä tekisivät toi peltiaita olisi varmaan meidän olohuoneessa.

Kuvia:


Yöjärjestelyt. Ei siinä muuta mutta kun Lotta-koiralla on ollut (nyt näyttäisi lopettaneen) kuseskella sohvalle.
 Tanssitulkinta Stairway to Heavenista

 Vilu ja Nälkä.

Oltiin viime lauantaina Nordic Sports Dayssä. Islannin kanssa yhdistetyssä joukkueessa. Kaksi islantilaista, me & neljä muuta finskiä ja sitten täkäläisiä "islantilaisia" eli heikäläisen lähetystön jengiä, tavalla tai toisella. Voitettiin petanque tyystin ja ultimate frisbeessä Ruotsi. Piti pelata fudistakin mutta en mennyt kentälle kun siellä oikeasti vedettiin sukille. Tuossa kuvassa on moukarihäkki. Kyä olisi moukaria pitänyt päästä nakkaamaan.

Viikonloppua taas.

P.S. Arvonen sai Kerhon peräsimestä monoa. Martinezille samaa hoitoa Evertonin ruorista odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti