perjantai 12. helmikuuta 2016

Uhriutuja

Voi hyvää päivää taas.

Käveltiin aamulla likkojen kanssa koululle. Koulun edestä menee tie. Niinhän koulujen edessä yleensä menee.

Tämä tie on aika kapea ja siihen yhtyy opinahjon kohdalla T-risteyksenä toinen kapea baana. Se on se, jota me aina kävelemme.

Nythän on niin että aamuisin koulun edessä on liikennettä runsaasti. Niinpä koko sen ajan, jonka olemme olleet ko. kognitiotehtaan vaikutuspiirissä vanhemmille on teroitettu liikennevirran olevan rationaalisinta/sujuvinta jos kaikki ajavat ns. "pitkän lenkin kautta" ja pudottavat sitten lapsensa suoraan koulun pääsisäänkäynnin eteen. Henkilökunta ohjaa siitä sitten lapset sisään. Kas kun se tie on kaiken lisäksi kaksisuuntainen. Että ei niinkuin ajettaisi kuitenkaan ainakaan vanhempien toimesta sitä tukkoon kummastakin suunnasta. Jos vanhemmat haluavat tulla koululle, olisi suotavaa parkkeerata auto hieman kauemmaksi. Tilaa siellä on kyllä.

Ei mene jakeluun.

No. Olimme eukkojen kanssa tuossa T-risteyksessä kun meidät ohitti ja väliimme (kyllä, se auto tuli U:n ja minun kera e:n väliin) parkkeerasi intialaisen frouvashenkilön kiesi. Jouduimme e:n kanssa kiertämään auton kadun puolelta, jolloin varmemmaksi vakuudeksi tämä nainen sulki reittimme vielä avaamalla auton oven. Ei vaan voinut odottaa edes sitä sekuntia. Annoin palautteeksi "Et sä mitenkään voisi tehdä tätä lasten kanssa kävelyä vielä vaikeammaksi? Miten on mahdollista että te ette vaan voi ajaa tuolta mistä kaikki muutkin?"

He hee. Se akka vetäisi herneen nenuun. Parasta asiassa oli, että se kysyi multa "Miksi sä et sano kenellekään muulle niiden ajamisesta?" Hän sanoi tämän sillä lailla "olet rasisti"-meiningillä.

Rupesin nauramaan. Sitten sain sanottua että "Näeksä kenenkään muun parkkeeranneen tähän risteykseen ja kiilanneen meitä siten että saadaan nyt stepata tässä tiellä maastureiden seassa? Aivan niin, mä sanoin sulle asiasta ihan siksi että sä olet ainoa joka tötöili. Deal with it."

Muijalla raksutti ilmeisesti hetken aikaa ja se taisi tajuta jotain. Meinaan koulun sisällä se luimisteli tavalla, josta näki että taisi vähän hävettää.

Inkkarimammat. Jeden Tag so schnell.

3 kommenttia:

  1. Otsikko sopisi hyvin sinuun itseesi. Aina kitisemässä, valittamassa, besserwisseröimässä ja uhriutumassa joka asiasta. Blogissasi ei mitään muuta olekaan. En ymmärrä, että miksi siellä Afrikassa pitää asua kun kaikki on aina niin pirun vaikeaa ja uhriutumista päivästä toiseen.

    VastaaPoista
  2. Katohan. Täällä on taas joku Afrikka-asiantuntija ollut liikkeellä. Miten arvoisan anomuumin mielestä Ugandassa on vedetty tässä viime aikoina? Onko menneet vaalit ihan putkeen tms? Kiristääkö punavihreä kupla ohimoilta?

    VastaaPoista
  3. Meinaan siis sitä, että ilmeisesti pitäisi sitten vaan kertoa yhteisöllisestä Afrikasta, värikkäistä vaatteista, rummutuksesta tanssista ja laulusta? Huoh.

    VastaaPoista