keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Paikallisvaalit

Tultiin aamuyöstä takaisin Kampalaan.

Blääh. Olotilaani voisi myös kuvailla sanoin "Missä mä oon/Kuka mä oon?" Ja kyllähän nyt talveen tutustumisesta pitää myös jonkin sortin kröhäkin saada mukana tuotua.

Hiivatti. Meni taas valittamiseksi, heti alusta. No. Koitetaan jatkaa:

Turkkilainen lentoyhtiö meni ja siirsi Istanbul-Entebbe lentoaan viime viikolla 45 minuuttia eteenpäin (jotta Kigalissa pystyi käyttämään odotteluun 45 minuuttia pidempään). Kyllähän he asiasta lippujen oston jälkeen informoivat, ei siinä mitään. Se siis siitä näppärästä puolentoista tunnin koneenvaihdosta Konstantinopolissa. Joka siis on tähän mennessä toiminut kuin Buickin vessa. Oletettiin vähän tyhmästi toki, että tällaisessa melkolailla viime tingan aikataulumuutoksesta lentoyhtiölläkin olisi sitten jonkin sortin vastuunsa asioista. Toisilla lentoyhtiöillä semmoinen vastuu onkin automaationa. Turkkilainen, tai oikeastaan heidän Helsingin tiskinsä sanoi "ei".

Minä vaan kysyn että jos asiakkaalle myydään liput ja sitten asiakkaasta riippumatta elikkäs lentoyhtiöstä johtuen asiakas ei ehdi jatkolennolleen niin... Hieman oli asiakaspalvelus eikun ihan hyvin meni. En besserwisseröi. Tai vertaa niihin kaikkiin muihin lentoyhtiön vuoksi myöhästymisiin joita tässä on vuosien aikana koettu.

Summa summarum, meinasimme jäädä maanantaina Hava Yollarin vuoksi sitten Helsinkiin. No, onneksi neuvottelujen tuloksena eli sen faktan toteamisen jälkeen että meillä ei ollut enää talvivaatteita koska ne matkasivat jo takaisin Hamptoniin päästivät Suomi-kebabit meidät sentään Istanbuliin. Oltiin päivä siellä which was nice kun näin turistien offseasonina majoituskin on halpaa. Tultiin kotiin tuossa puoli viiden aikaan aamulla. Vaimo-parka joutui siitä sitten vielä melko suoraan duuniin eli työnjako koneessa oli rouva nukkuu ja minä laitoin kohtalon samballe vuoronperään Frozenit tai My little Ponyt screenille. Jne.

Otsikkoon:

Täällä on kansallinen vapaapäivä koska tänään valitaan pikkuviskaalit. Kampalan pormestarin tonttihan noista se kaikkein merkittävin on ja muutenkin sitä luulisi, että paikallisvaalit kiinnostaisivat. Paikallishallintohan se tavallista ihmistä lähimpänä kuitenkin on.

Mitenkähän tämän muuten voi kirjoittaa ilman että se herättää taas jossakussa negatiivisia tunteita? "Aurinkoisessa vaalisäässä ei ollut moittimista kun Ugandan demokratia otti uusia askeleita kohti sanoinkuvaamatonta kehitystä." Meniskö noin? Katsokaas kun ihan oikeasti tuo päätöksenteko prosessi ja sen sujuminen vaikuttaa sillä lailla reaalimailmassa aika paljon siihen minkälainen tämä maa on/minkälaiseksi se muuttuu. Pätee ihan koko mantereeseenkin. Mutta tottahan kaukaa näkee varmasti paremmin analysoida. Uliuliuliuliuliuliuliuli.

Kävin pakollisilla ruokahankinnoilla, ohittaen mopolla pari äänestyspaikkaa. Lännenelokuvista tutut pyörivä heinäpallot vaan puuttuivat niistä skeneistä. Äänestämässä oli ei ketään. Ja miksi olisikaan koska EC eli keskusvaalilautakunta/puolue kuitenkin päättää vaalien tuloksen? Meidän työväki nauroi että ei paljon haittaa vaikka vapaapäivä (ollaan yleensä annettu jok'ikinen kansallinen vapaa lupaa) meneekin, varsinkin kun justiinsa viikko oli palkallista pekkasta.

Besigye on muuten edelleen pahnoilla, tuntemattomassa paikassa. Hänellä olisi lakien mukaan kymmenen päivää aikaa valittaa vaalien tuloksesta mutta sitä on vaikea tehdä jos "ei ole kenttää". Se muuten taitaa olla tällä kertaa niin, että Besigye toden totta saattoi jopa voittaa vaalit. Ainakin pirun liki meni. Kaikesta huolimatta. Seuraava Musevenin peliliike tulee olemaan presidenti enimmäis iän nosto. Vaikka eihän hän tuota ehtoa ole enää moneen vuoteen täyttänyt muutenkaan.

Eli kommentoikaa vaan. Niitä on ihan mukava lukea. Toki kommentoinnissa voivat sitten oman elämänsä Arto Tukiot itsekin muistaa, että sitä saa kyllä joo tulla kertomaan tänne niiden varaluistimien varaluistimien tarinaa. Perusteluitakin olisi tietysti mukava kuulla noille jutuille mutta toisaalta hei: Eihän sitä kannata tylsien faktojen antaa pilata hyviä mielikuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti