sunnuntai 31. toukokuuta 2015

"Hassan my boy. Next time it'll cost your life."

Hassanilla oli ollut mukava ilta kavereiden kanssa. Baarissa oli katseltu englantilaista jalkapalloa ja ugandalaisia tyttöjä. Saattoipa siinä illan mittaan muutama virvokekin mennä mutta yleisesti ottaen nyt kotiin marssiessaan Hassan oli kuitenkin päästään selvä. Piti ollakin sillä iltapäivällä oli määrä saada kasaan pieni kolumni The Daily Monitoriin.

Baari oli mennyt puoli neljältä kiinni ja Hassanin harmiksi moottoripyörätakseja ei ollut enää/vielä liikennöimässä. Bodakuskitkin kun tarvitsevat edes hitusen unta jossain kolossaan. Jos ei muualla niin ainakin jonkin huoltoaseman mittarikentän katoksen alla saattaa pyörän päällä vetäistä parin tunnin nokkaunet. Hassan joutui kävelemään kotiin hieman arveluttavan asuinalueen läpi. Avoviemärit haisivat ja litisivät kun rotat ja muut urbaanit villieläimet kiistelivät niissä aterioistaan.

Hassanin ohitettua erään talon nurkan hän huomasi saaneensa seuraajia. Siinä samassa viisi nuorta miestä ympäröi Hassanin ja ensimmäinen kevyt tönäisy horjutti Hassania, joka tajusi heti tilanteen vakavuuden.

"Ottakaa puhelin ja lompakko, en tee vastarintaa. Kunhan vaan päästätte mut menemään."

Ympäröivä jätkälauma naurahti Hassanille, joka kuuli patukan humahtavan äänen takaansa. Samassa Hassanin oikea jalka lähti hänen altaan ja potkut alkoivat sadella kohti maassa makaavaa avutonta uhria. Aikansa Hassania mukiloituaan nämä viisi väkivaltarikollista siirtyivät sivuun kuudennen henkilön tieltä.

Tämä mies nosti Hassanin murjottua päätä ylös mutaiselta tieltä ja sanoi otsikon sanat. Sitten hän tinttasi nyrkillään Hassanin unten maille, jonka jälkeen muu jengi heivasi tajuttoman Hassanin kuin jätesäkin avoviemäriin. Onneksi lietettä ei ollut paljoa ja Hassanin pää jäi visvaisen vedenpinnan ylle.

Aamun valjettua Hassan löydettiin ja ambulanssi kuljetti hänet sairaalaan, jossa diagnoosi oli poikki menneet sääri- ja pohjeluut sekä polven katkenneet etu-ja sivuristisiteet sekä kiinnityksestään revennyt etureisilihas. Jalan huiman turvotuksen vuoksi korjausleikkausta voitaisiin yrittää aikaisintaan viikon päästä. Jos siis Hassanin sukulaiset saisivat kasaan tarpeeksi voitelurahaa Hassanin saamiseksi leikkausjonon kärkipäähän. Kestäisi kauan että Hassan kävelisi taas ja hyvin todennäköisesti polvesta ei koskaan tulisi kunnollista.

Saattaisi myös olla niin, että Hassan ei enää koskaan ottaisi velkaa pimeiltä markkinoilta vedonlyöntejä varten ja jättäisi piikkiään ajallaan maksamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti