tiistai 26. toukokuuta 2015

Muikeata porukkaa

Jaeltiin eilen avokätisiä bonuksia talonväelle hyvin hoidettujen hommien vuoksi. Tyytyväinen työntekijä on tuottavampi työntekijä plus että hävikkiähän ei meidän taloudessa täällä ole juurikaan esiintynyt. Ei edes sitä normaalia "otan prosentin tuosta"-meininkiä.

Se kotioloista. Katsotaanpas pitkästä aikaa tätä maata.

Kalangalan districtissä seisoo melkein kuudella miljoonalla eurolla rakennetut kaksi kalankäsittely linjaa käyttämättömänä. Ovat seisseet kahdeksan vuotta koskapa districtissä ei sähkö ole riittänyt. Toinen linjastoista on pyörinyt alle päivän. Paikan kunnossapitäjä on nyt huolissaan sillä koneet ovat alkaneet ruostua käsiin. Rahat näihin tuli islamilaiselta kehityspankilta.

Luulin tämänkaltaisen menon jääneen 70/80-luvulle. Suureksi onneksi Kalangalan alueelle on nyt saatu jatkuva sähkövirta joten myllyt pyörähtävät ihan tässä lähiaikoina täyteen höökiin. Ne on suunniteltu käsittelemään 70 tonnia kalaa kuukaudessa, joten vientituotteiden ja lisäarvon jauhamiseen tarkoitetulla lafkalla on edessään kissan päivät. Kalangalan districtin koko kalansalis on 31 tonnia kuunkierroksen aikana.

Mistä voidaankin kuriositeettina mainita Nigeria, tuo afrikkalainen öljymahti. Heidän matkapuhelinverkkonsa lopettaa toimintansa ihan tässä lähiaikoina. Syy tähän on maan polttoainepula. Matkapuhelinlinkit kun pidetään toiminnassa agregaateilla. Nigeria on antanut piut paut öljynjalostamoidensa kunnossapidon vaativille töille ja niinpä öljyntuottajamaa joutuu tuomaan polttoaineensa. Mihin heillä ei ole varaa koska öljyn hinta on nykyään niin alhainen. Pidän tätä tilannetta kohtalaisen uskomattomana saavutuksena, jopa Afrikan mittapuulla.

HIV jyllää ugandalaisissa kyläyhteisöissä koska sitä ei ihmisten mielestä ole olemassa. Tarkemmin sanottuna HIV on noituutta ja sen leviämistä ei voi estää. Tämänhän me jo kyllä tiesimmekin mutta muistutetaan siitä tässä ja nyt taas.

Täälläkin on poliisi taas ampunut aseettoman miehen. Missä ovat pöyristyneet kannanotot länsimaisten lehtien sivuilla? Bulopan kaupungissa väkijoukko oli halunnut lynkata miehen, jota epäiltiin vahvoin aihetodistein useista moottoripyörävarkauksista. Hengestään päässyt Fred Balenkani tuli ammutuksi kun hän yritti ottaa epäiltyä putkaan kuljettaneelta poliisilta pois sekä a)tätä epäiltyä ja b) ko. poliisi virkatykkiä. Fred oli saanutkin pyssyn itselleen mutta oli sitten väännön tuoksinassa pamauttanut varmistamattomalla aseella itseään mahaan.

Miss Uganda-kisojen alkukarsinnat ovat alkaneet. Jään seuraamaan mielenkiinnolla.

Jotain pikku itsemurha terroriuhkaa on kanssa kylässä päällä koska Ramadan lähestyy. Tämä uhkaus oli annettu uuden tansanialaisen Al Q:lle ja Al S:lle uskollisuutta vannovan harrastekerhon taholta. Korostan että tällä ei ole mitään tekemistä minkään maailmanuskonnon kanssa ja että ei olisi lännessä pitänyt piirtää niitä pilakuvia. Silloin ei olisi tätäkään tapahtunut.

Lopuksi: Ruandassa satoja ihmisiä oli puolitunkeutunut parlamenttiin tuomaan erilaisia lahjoja sekä vetoomuksen, jonka mukaan he haluavat presidentti Kagamen jatkavan presidenttinä maailman tappiin asti. Tästä syystä he olivat kertoneet parlamentille, että presidentinkausien maksimäärä 2 tulisi poistaa lainsäädännöstä. On varmaan kiva olla niin suosittu kuin mitä Kagame on.

Saisikohan tästä maasta kirjoitettua sellaisen Jammun Yrjö-kirjojen tyylisen tarinakokoelman?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti