torstai 28. toukokuuta 2015

Austria, Australia. Potato tomato. Jotain mzunguja kuitenkin.

Viime vuoden lopulla kävi semmoinen tapaus että moottoripyörällä maailmaa kiertänyt australialais-pariskunta tuli Bemarillaan Mubenden districtissä auton yliajamiksi. Kummastakin henki pois, niinkuin nyt äkikseltään voi kuvitellakin auton ja moottoripyörän maantienopeuksisessa nokkakolarissa käyvän.

Yliajajaa ei ole tuntunut löytyvän oikein millään. Ei ennenkuin nyt. Koko district on tiennyt asiaan osallisen autoilijan nimen, mutta koska tämä on paikallisen poliisipäällikön hyvä ystävä, ei mitään ole tapahtunut.

Australian lähetystö Nairobissa oli kuitenkin saanut näistä asioista vihiä omissa tutkimuksissaan ja nyt juttu on sitten alkanut selvitä. Nairobista kun oli tullut oikein suurlähettiläs paikallisen poliisipomon, sen Kayihuran, pakeille vaatimaan normaalin ämpyilyn lopettamista. Näiltä onnettomuudessa kuoleilla ausseilla oli ollut mukanaan matkakassansa 50k dollaria, joka oli luonnollisesti kadonnut onnettomuuspaikalla. Uhreilta olivat hävinneet myös kaikki housut.

Tuon rahan varastamisen vielä ymmärrän (en siis hyväksy), ainakin näissä oloissa. Mutta millainen ihminen jumalauta varastaa tieliikenneonnettomuuden kuolonuhrilta kalsarit ja pikkuhousut jalasta?

Otsikointi viittaa muuten siihen, että lehti joka tästä asiasta uutisoi käyttää säännönmukaisesti australialaisiin viitatessaan sanaa "Austrian".

Muuta: Poliisi on saanut kiinni sen syyttäjäleidin murhasta epäillyn. Tai siis ne ainakin luulevat niin. Joku ihan random-boda boda kaveri ihan randomilta boda boda-pysäkiltä... Ja oikeastaan poliisi ei edes omien sanojensa mukaan pysty liittämään tätä nyt pidätettyä kaveria murhaan mutta "kyllä sillä jotain tekemistä asian kanssa on". Katsokaas kun...

Hupsis tupsis kuulkaa: Nyt on kanssa ilmennyt, että edesmennyt syyttäjä Kagezi oli ollut puhelimitse yhteydessä kuuteen aika korkean tahon poliisiin vain muutamia tunteja ennen murhaansa. Tämähän ei vielä tarkoita yhtään mitään sillä kyllähän syyttäjät poliisien kanssa ovat tekemisissä tämän tästä. Etenkin kun hän juuri oli avustamassa poliiseja niiden sheikkien murhien tutkimuksissa. Nuo murhat on nyt muuten virallisen Ugandan piirissä ilmeisesti laitettu ADF-organisaation piikkiin. Kovasti olivat edes sun takaisin puhelinlogien mukaan toisilleen soitelleet, poliisitkin. Eli jotain kovin akuuttia asiaa siellä on ollut.

43 ihmistä on tähän mennessä ollut pidätettynä asian tiimoilta. Ketään ei ole oikeuteen asti vielä saatu, eli on se hyvä kun nyt juuri löytyi varteenotettava ihan oikea tekijä.

En toki sano mitään epäileväni. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että aina kun afrikkalaisessa kleptokratiassa joku meinaa päästä mistään asiasta yhtään ns. jäljille, alkaa punaisten sillien armoton ympäriinsä heittely.

No joo, salilla käynnin aiheuttaman aivojen happivajeen synnyttämää spekulaatiotahan tämä nyt vain on. On muuten ikävä kirjoittaa kun hauislihakset kramppailevat ja pyrkivät vetämään naruja asentoon "broilerinsiivet". Auts.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti