tiistai 22. elokuuta 2017

Me ollaan sankareita kaikki


Onhan se hienoa, että riippumaton ja puolueeton lehdistömme kertoo Turun kauhuista totuuden ja nostaa jalustalle vain ne, joille kunnia kuuluu. Arvostukseni on noussut oikein kohinalla tässä viime päivinä.

 No juu. Sitten Asmaraan muutaman kuvan kautta. Tässä ollaan koulumatkalla.

 Pääase sai joo sysäyksen vahvistimen. En ymmärrä miten olen tullut toimeen ilman painekeitintä? Aivan ässien ässä.

Kun tulee vettä, muuttuvat sivukadut velliksi. Tämä sitten putsattiin puolessa päivässä lapiopelillä kansalaispalveluksen toimesta. Nuorimmat näyttivät olevan jotain 13-15. Kas kun koululaisten täytyy kesälomillaan tehdä jotain hyödyllistä. Ja ei, kyse ei ollut meikäläisittäin kesätyöläisistä. 

Saa täältä oikeasti ruokaakin. 

 Viikonloppuna oli Asmara Expo tms. kulttuurinen messutilaisuus. Tuolla on siis sellainen tyhjä tila ikäänkuin messukeskuksena. Siellä on mm. rikkinäisiä lentokoneita. Ovat sotasaaliita tms ja kaikin puolin riivittyjä. Tuossa Dakotassa oli myös sisällä ihan silkkaa ihmispaskaa.
 Kameliratsastaja asianmukaisin suojavarustein.

 Tämä vuohenjalka oli varmaan irronnut potilas Saarisen kurkusta. Muutenkin on ihan jees heittää teurastetun elukan nahka yms. kadulle. Kyllä ne sieltä häviävät.
 Kaupunkipyöräilijä. Hyvin on oppinut, ei tarvinnut kertaakaan sanoa miten mennään ja toimitaan.

Harvemmin Hämptonissa koulumatkalla aaseja tai kameleita näkee kuljettamassa tavaraa torille tai bussiasemalle.

Muuta:

Täkäläisellä rahalla ei tee tämän maan ulkopuolella yhtään mitään. Sitä ei noteerata edes naapurimaissa. Regiimin kannalta on kuitenkin ymmärrettävää ettei suuria määriä maan rahaa päädy ulkomaille sillä maan sisällähän sillä voisi järjestellä vaikka sun mitä. Suurilla määrilllä tarkoitan matkalaukullisia tai autokuormallisia. Nämä ovat asettaneet vientirajaksi 500 Nakfaa/turpa. Se on ihan ookoo, taksi kentältä meille maksaa yöllä 300. Tästä säännöstä ilmoitetaan lentokentällä muutamien porttien jälkeen hämärässä nurkassa olevassa taulussa, "Varo puumaa!"-kyltin takana. Jostain syystä olemme olleet tästä sääännöstä kuitenkin tietoisia jo tänne saavuttuamme. Ihan yleistä tietoa se ei ole.

Nyt ovat sitten ryhtyneet toimimaan niin jotta päästävät kentälle sisään, muutamasta tarkastuspisteestä läpi ja sitten kysymys "Paljon sulla on Nakfoja päällä" iskee. Jos yli 500 ----> rahat pois ja linnaan odottamaan oikeudenkäyntiä. Ei siis asiaa koneeseen vaikka luovuttaisi ylimääräisensä pois.

Diasporalle (joka siis alkaa näinä päivinä palailla ulkomaan koteihinsa) vittuilustahan tuossa on kyse. Mitään loogista syytä tuolle ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti