tiistai 31. lokakuuta 2017

Älä vie pyssyjäsi kaupunkiin, poika

Oltiin tänään työporukalla hotelli Ambassoirassa pohtimassa huomisia tekemisiä kun kylältä alkoi kuulua melko selvää pistoolien pauketta. Päädyttiin pysymään sisätiloissa hetken verran suunniteltua pidempään. Mitä ilmeisimmin kyseessä ovat olleet varoituslaukaukset vaikka toki muitakin huhuja on. Huhujen mukaan muuallakin Asmarassa olisi ollut ammuskelua. Ambasoira on ehkä kilometrin päässä katedraalilta ja välissä on katuja & kujia, joten oli hieman vaikea päätellä äänten tulosuuntaa. Ugandassa opin kyllä tunnistamaan karbiinin/kalashnikovin kertatulen äänen ja sitä se ei ollut. Samaa mieltä oli myös lapsenvahtimme Senait. Ugandassa kun ampuivat/ampuvat edelleen välillä rynkyillä ilmaan ja joskus vähän protestoivia väkijoukkoja kohtikin.

edit: Jaa. Kyllä noissa videoissa taitaa vähän pidemmätkin pyssyt puhua. https://twitter.com/twitter/statuses/925444313382780931

Harnet avenuen suunnassa oli ollut hässäkkä päällä ja kiveä ilmassa. Syynä moiseen oli hallinnon pyrkimys erään musulmaanikoulun haltuunottamiseen. Tässä koulussa tyttöoppilaat käyttävät hijabia ja se ei sovi täkäläiselle regiimille. Hijabittomuus ei sovi em. koululle eli pattitilanteessa olivat. Ällähiläiset ovat vielä mitä ilmeisimmin itse, omilla varoillaan rakentaneet/ylläpitäneet koulua joten olemme vähän jännän äärellä. Koulun 90-vuotias pomomies oli otettu tänään talteen ja "siitähän se idea sitten lähti..." Nuorta porukkaa oli ollu kadulla.

Polkaisin sitten kotiin hieman syrjempää mutta sen verran näin, että Harnetin eli pääkadun liikennöintiä oli estämässä poliisi ja kadulla oli parkissa paloauto (eli vesitykki) vilkut päällä. Myös presidentinlinnan edustalla oli vartijoita normaalia enemmän, ei kuitenkaan kuin pari partiota.

En nyt tiedä sitten mitä tähän sanoisi. Tietyllä lailla samat fiilikset kuin mitä jenkkien vaalien alla oli. Vähän siis niinkuin Jokerit-IFK tai Liverpool, Chelsea, Arsenal, ManU, ManC etc. pelaamassa vastakkain. Että jos kumpikin voisi hävitä ja pari polvilumpiota siihen kaupan päälle niin hyvä olisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti