lauantai 28. lokakuuta 2017

Hupsista saatana

Onpas muutama kuva mennyt isoksi. No, samalla rahalla enemmän. Enkä mä noita sen kummemmin ala enää kommentoimaan.

Täällä on mennyt aika opetusta observoidessa. Hjoo-oh. Teknisesti, täkäläisellä mittapuulla ihan hyviä tunteja tullut nähtyä. Suomalaisella asteikolla siis hyviä sijaisen vetämiä tunteja. Opiskelijoihin on suhtauduttu kunnioituksella eli myöhässä tuleville ei ole huudettu jne. Vääristä vastauksista tosin joutuu ajoittain seisomaan. Mutta miksi ihmeessä sen käsipallomaalin tolpan leveyttä ihan oikeasti pitää kysyä? Dubaista mukaan napattu ilmastointiflussakin on hellittänyt, vaikka en käyttänytkään eritrealaisten suosittelemaa "5-10 kilsaa juoksua aamulla, kyllä flunssa lähtee"-metodia. Yksi liikunnanopettajista on myös ollut kipeänä ja hän sanoi ylpeänä että "En ottanut mitään lääkettä, juoksin vaan". En viitsinyt kysyä että olisikos sitä lääkettä yleensä ollut saannissa?

Olen ajatellut aloittaa uuden kirjan kirjoittamisen. Mielessä on ollut fiktiivinen, Absurdistan-nimiselle planeetalle sijoittuva veijarikomedia/puskafarssi. Olen pyöritellyt ideoita esimerkiksi planeettaa itsevaltaisesti johtavan ison kalan noin 10k opiskelijan suosikki-oppilaitoksessa sattuvasta pienimuotoisesta kapinasta, opetuksen tason ja elinolojen pohjalta. Romaanissa hevosmiehet voisivat kertoa, että 30-60% osallistuneista teineistä kuljetettaisiin piikkilangan sisään planeetan aavikolle. Että oppisivat olemaan. Lisäksi voisi olla viittauksia täysistä kuorma-autonlavoista/busseista jos teoksessa ei-niin-vapaaehtoista työvoimaa siirreltäisiin tarvittaviin paikkoihin.

Jotta tarinasta saataisiin vielä älyttömämpi, olen ajatellut että Absurdistan voisi ostaa käteisellä Aseveli-nimiseltä planeetalta lypsäviä, tukevasti. Niiden Puukenkä-planeetalta vuosi sitten hankkimiensa miljoonan munivan lisäksi siis. Ne voitaisiin sitten siirtää em. toimenpiteillä vapautuneisiin premisseihin. Sitten tietysti vähän ajan päästä voitaisiin havaita, että noille elukoille ei olisi ruokaa. Apu tähän olisi toki lähellä, eli seudun lantajusseilta voitaisiin ottaa heidän juuri korjaamansa viljasato haltuun ja jättää nuo viljelijät ilman sapuskaa. Tuossa liikuttaisiin kyllä ehkä hieman liian lähellä todellisuutta, sillä joku historiaa tunteva lukija saattaisi löytää yhteyksiä Ukrainan holodomoriin. Että ehkä sitä ei voi farssiin, vakavan aiheensa vuoksi sisällyttää?

Täällä Eritreassa aurinko paistaa päivällä mutta kelit ovat iltaisin viilenemään päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti