perjantai 15. syyskuuta 2017

Baptised in fire, 40:1. Primo Victoria!

 "Mis laaja aukee Pohjanmaa..." Etiopialaisten it-pattereiden hylättyjä tuliasemia ohitettiin muutamia.
 Nuo "haikit" ovat yleensä, topografiasta johtuen tyyliä "ensin alas, sitten ylös". Tällä kertaa oli kyseessä erään vaeltelu"organisaation" jäsenen jäähyväispoljento, joten väkeä oli normaalia enemmän.
 Siinä sitä kaljansiementä kasvaa. Kun ei vaan halla veisi. Kastelualueilla kolmea satuahan täältäkin voidaan saada. Kun vaan olisi sitä vettä jolla kastella.
 Tanssahtelua alppiniityllä a'la Julie Andrews.
Tetris-taloja again. 
 Can't beat the real thing...

 Jeesus ratsasti aasilla, aasit rats... ei vaan. Ortodoksikirkkoja piisaa.
 Aika Mordoria tuo maisema välillä on. Ja nyt on siis sentään vielä ns. kosteata.
 Ihan hyvin voi vuohen teurasjätteet vipata muovipussissa kadulle. Kyllä ne sieltä putsaantuvat.
Katsokaa nyt vaikka. Siinäkin on kallo jo lähtenyt itsekseen etenemään kohti lopullista leposijaansa. 
 Keskustan bussiasemaa aamutuimaan.
 Normi-kauppani ei ollut auki joten piti hakea tomaattipyreet (kaljaa), tomaattipyreet (kaljaa) tuolta. Ei vaan. Kaljaa kannattaa hakea berjoshkasta koska sieltä sitä saa taaloilla noin puoleen hintaan.
 Joka aamu kansalaispalveluksen viemärin aukaisuporukka kokoontuu tässä, nelimetristen harjaterästensä kanssa. Keski-ikä sakilla on 'bout 50-60 vuotta. Ihan takuuvarmoja "seitenvitosia"kin on joukossa.
 Leivänmyyjiä.
 Ihan vaan katua. Kirkontornia korjataan, kyllä siellä aina silloin tällöin joku äijä näkyy kuraa seinään laappivankin.

 On hienoa, että Eritrean kansa on vaivalla tappelemansa itsenäisyyden myötä saanut parannettua elinolojaan. Kehityksen pyörät ne pyörivät ympäri, ympäri ja ympäri. Kloppoti kloppoti klops. Noissa yhteenhitsatuissa öljytynnereissä viedään vettä kohti taas jotain asuinaluetta. Jakelu pelaa. 
 Tämän soturin tapaamme lasten koulumatkalla joka aamu lepäämästä samassa paikassa. 
Perjantai. Tuossa on ilmeisesti jonkinsortin bileet tulossa viikonloppuna.

Juu. Noin muuten oli mukava taas eilen ja toissapäivänä käydä "laitoksella" kuulemassa liikunnan tiedekunnan päällikön mietteitä hälle ojentamastani esimerkinomaisesta "näin minä vetäisin 7-8 vuotiaiden fudistunnin opettamisen opettajaopiskelijoille". Sanotaanko nyt vaikka niin, että sedällä ei ihan ole ehkä hallussa se fakta, että hänen opiskelijoistaan 40% ei jatka koulutustaan vaan he todellakin 12. oppivuotensa jälkeen sijoittuvat alakouluihin opettajaksi. Jotta ne niinkuin vähän, ainakin minun mielestäni, tarvitsisivat edes jonkin sortin opastusta ihan siihen opettamiseenkin. Että niinko se ei välttämättä riitä, että niille opettaa sen kuulantyönnön alkuasennon... 

No. Vedetään sitten yläasteen liikuntatunteja vaan ja unohdetaan se didaktiikka. Ainakin toistaiseksi. Mutta ennenkuin kentälle päästään, pitää liikunnanopinnoissa olla teoreettinen vaihe. Esimerkiksi lentopallon peluunhan oppii parhaiten siten, että ensin tutustutaan lajin historiaan. Sitten opetellaan paperilta säännöt, kentän mittoineen jne. Sitten näistä pidetään kirjallinen koe, jossa ne kentän mitat on syytä osata ulkoa. Tämän jälkeen voidaan siirtyä harjoituskentälle, jossa alkuverryttelynä 40-50 opiskelijaa hyppii kolmessa rivissä samaan tahtiin haara-perus.

Tämä vanhempi, noin 7-kybänen tieteenharjoittaja on myös kova puhumaan päälle/olemaan antamatta suunvuoroa. Kyllä sille toki yhden asian sai loppuun astikin sanottua kun sanoin että "Let me finish." Sanalla sanoen meillä taitaa olla liikunnanopettamisesta vähän eriävät mielipiteet, jopa siinä määrin että tuli myös kysyttyä että "No mihinkäs te sitten mua edes tarvitsette jos kerran noin on?" Juu, ne tarvitsevat tällä hetkellä mua käsipallon modernien taktiikoiden ja -tekniikoiden saralla. Että ne pitäisi saada opetettua liikuntaa alakouluihin opettamaan meneville. Koska niistä on siellä todella paljon hyötyä. Voimisteluun ja erilaisiin pienleikkeihin/-peleihin pitäisi kuulemma saada myös apua.

Minä ymmärrän kyllä että liikunnanopettajan pitää noin periaatteessa hallita opettamiensa lajien perusteet mutta että käsipallon taktiikat... No. Edu.fi tarjoaa meille harjoitteita myös käsipalloon. Että mars sinne sitten.

Pitkin Asmaraa pyöräillessä kuntokin on kasvanut. Lomapaino -5 (litraa) and counting. Ollaan kohta uudella kymmenluvulla, alaspäin. Kun vaan tulisi tuosta palautumisestakin jotain. Myös yöllinen vaivaton hengittäminen olisi kiva asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti