maanantai 27. helmikuuta 2017

Omenakone

Oli aikoja, oli tapoja mutta pakko se on. Ei tuolla näyttönäppiksellä jaksa hinkata. Ei tässä muuta ongelmaa ole kuin se, että tulee androideiltua tämän tästä.

Mennään Uganda edellä:

Pistivät eilen lehdessä rätingit pöytään viime vuosien teiden rakennuksien osalta. 49% tierahoista on lipsahtanut läntiselle Ugandalle. Mistäs päin se presidentti taas olikaan kotoisin? Väkirikkaimmalle keskiregionille annettiin tierahaa vähiten koska vaarallisen suosittu Kabaga-kunkku.

Tää masiina jää näköjään välillä arpomaan asioita. PC on parempi.

Karamojan asioiden ministeri sanoi kerrankin järkeviä. Hänen mukaansa born again-kirkot ovat taloudellista voittoa tavoittelevia köyhän kansan kuppausmenetelmiä. Esimerkkinä annettiin viime viikolta pentekostaali-pastori, joka oli myynyt Kampalassa itse pussittamaansa "pyhää riisiä" 50 000 shillinkiä/kilo. Kaupassa riisi on semmoisen 3500 shillinkiä/kg. Ei voi kieltää etteikö se olisi kovin usein juuri tuota se touhu.

Hölökohtaista:

Livistettiin lauantaina vaimon kanssa kylpylälomalle Kampala Serena-hotelliin. Kun tuli meinaan kymmenen vuotta aviossa tais... tapp.... yhteiseloa täyteen. Mukulat jäivät innosta piukeina kotiin Susanin kanssa. "Jee! Me saadaan matookea ja g-nutsoosia! Rolexia ja chapatia!" Ovat aika afrikkalaisia.

Joo-o. Tuli sunnuntai aamuna lehti silitettynä huoneen ovelle eli oli aika överi paikka. Ei-lodge. Tokihan tuollakin oli ugandalaisia vivahteita kuten esim. uima-altaan menussa tarjolla ollut Nazi Goereng-annos. Tiedän kyllä Nasi Goreng-ruuan mutta mutta. Toisaalta kyseessä on viiden tähden hotelli joten mistä sitä tietää etteikö niillä voi pakastimessa ollakin Kolmannen valtakunnan marsalkkaa jemmassa. Koska olimme tuossa vaiheessa juurikin sillä spa-osastolla ei sattunut kameraa pykälään eli nyt teidän on vaan uskottava tämä tarina.

Väkeähän tuollaisessa hotlassa on duunissa kuin pipoa ja siinä mietiskelinkin jotta minkähänlaiset heimotsydeemit talon sisällä vallitsevat ja minkälaiset pikkujoulut tuolla mestalla on?

Eilen U osallistui ensimmäiselle Suomi-verkkokoulun äidinkielen tunnille ja täytyy sanoa että ei mitään ihan hirveän isoja huolia sen suhteen ole. Mitä nyt kirjoittaessa kaksoiskonsonantti tuppaa unohtumaan.

Ei nyt muuta. Vaimo lähti taas Adjumanin suuntaan West Nileä katsastamaan joten yh. Tuleva sijoituspaikka on hyvin ilmeisesti selvillä ja sitä muuttoa tässä nyt on alettu valmistelemaan. En kuitenkaan vielä kirjaile sitä tänne koska se ei ole musta enää kiinni ts. vaimon tarttis laittaa enää nimensä paperiin. Jos kovasti kiinnostaa niin kyllä se paikkakunta tuolta hänen blogistaan löytyy. Taidan itsekin joutua taas jonkin sortin töihin, ainakin siitä päätellen miten cv:tä kysellään. Soppiihan tuo. Näitä bloggauksia sieltä voi tulla ehkä harvemmin ja täytyy varmaan ottaa myös jonkin sortin Enigma käyttöön. Kokeneemmat lukijat kyllä varmaan edelleen pysyvät sieltäkin kärryillä mun tarkoitusperistä.

Olin kyllä jo hieman henkisesti varautunut hiihtelyyn Aulangolla ja lauantaimatseihin Rinkelinmäellä mutta näin kävi nyt. Mol.fi:n ja avoimien virkojen seuraaminenkin jää nyt ainakin vähäksi aikaa.

Hyytyi kolme kertaa tää paskamasiina tän tekstin aikana. Ime Jobs sykkivää.

http://www.serenahotels.com/serenakampala/default-en.html

http://www.monitor.co.ug/SpecialReports/Western-region-takes-lion-s-share-of-roads-money/688342-3827326-8b2wbnz/index.html

http://www.monitor.co.ug/News/National/Minister-criticises-Pentecostal-churches-over-exploitation/688334-3825020-15kl975/index.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti