maanantai 6. helmikuuta 2017

Yhden koiran talous

Semmoinen ollaan nyt vähän aikaa. Vietiin meinaan Vilu ja Nälkä rokotukselle, sirulle ja vehkeiden de-aktivoimiselle. Dr. Alexilla on Namboolen stadionin lähellä asialliset toimi- ja säilytystilat piskeille joten oli turvallisempaa toimia näin. Muuten Tessa, joka täytti eilen 11, olisi hyvin todennäköisesti jossain vaiheessa repinyt haavat auki.

Bonuksena tuolla lauantain reissulla nähtiin myös Asfalttiprinssin tyttären Maki-koirakin. Maki on tuolla koirahoitolassa toukokuun alkuun asti ja sitten neiti lennähtää adoptioon kohti peltoja savisia. Hyvin näytti pärjäävän sekin.

Eipä täällä noin muuten räkätauteja kummempia ole tapahtunut. Eilen käytiin päivän verran Entebbessä, eläintarhassa yms. Vaikken ole eläintarhojen suuri ystävä niin Ebb:n tarhalle pitää kyllä antaa jotain kredittiä. Vaikka ei ehkä ihan heti uskoisi niin elukat siellä ovat suht hyvinvoivan näköisiä ja niillä on tilaa temmeltää. Paitsi linnuilla that is. Muuten pitää taas mainita afrikkalaisten kyvyttömyys jonottamiseen (jäi meidän likoilta kameliratsastus tällä kertaa väliin kun kongolainen repuusiporukka tuli ottamaan selfieitä ja kirjaimellisesti valloitti kamelin kiipeämällä sen selkään), simpanssisaaren aidalla edelleen esiintyvät "kummat on kumpia"-performanssit ja sellainen yleisön yleinen tarve pitää jatkuvaa älämölöä. Myös kansan tarve heitellä tyhjät vesipullot ja jugurttipurkit eläinten aitauksiin herätti närästystä.

Satuttiin paikalle näiden veijareiden lounasaikaan ja oltiin onneksi ainoa yleisö. Noiden touhuja voisi helposti katsella pari päivää.


Jee jee! Gepardi! Jee jee! Noi muuten kehräävät kuin kissat.


Laihtunut kamelikurki.


Let's go to the mall, oh baby. Siinä on kanssa asuntokompleksi samassa. Avajaiset olivat joulukuussa. Ostaria mainostetaan näkyvästi Kampalassa. Arvatkaas mitä? Tossa kompleksissa ei toimi liikkeen liikettä. Niissä asunnoissa ei asu kukaan. Tuo on siis rakennettu olemaan tyhjilleen. Ei mitään esisopimuksia tms. Näinkin voi Ugandassa tehdä bisnestä kun on kyse rahanpesusta. Vaikka eipä sillä: Entebbessä toimii myös Pizza Hutin filiaali yhden Shellin päädyssä (ihan siis virallinen. niitä on Kampalassakin muutama). Tämä Entebben toimipiste ei-kuitenkaan-myy-pannupitsaa. Some Pizza Hut is that.

 Ugandassa törmää aika usein absurdeihin kyltteihin...
Apollo ja Rocky juoksevat rannalla.

Kyä se gepu ihan oikea oli. Samoin kuin:

Tanan kamelivarkaat. Ääniraidalla kuultavissa harmitusta yleisten käytöstapojen puutteen vuoksi.

Muuta: UG:n hallitus myönsi kotanneensa Kampala-Mombasa rautatien kiinalaisilta tulevia öljybarreleita vastaan. Huomauttaisin taas että pisaraakaan ei ole vielä kaupallisesti maanpinnalle saatu.

KAMPALA- After denying countless times that they cannot borrow against future oil revenues, the government at long last has admitted staking the country’s oil as a “guarantee” for receiving the first batch of loan from China’s EXIM Bank for the much hyped Standard Gauge Railway (SGR) project.
Details available to Sunday Monitor indicate that Attorney General William Byaruhanga gave a no objection to ministry of Finance, the principal signatory to the loans, arguing that “nothing prohibits the government from using oil revenues directly as guarantee for the payment of loan for the SGR project.”
Mr Byaruhanga, in a correspondence dated September 29, 2016, to the Finance ministry and also copied to President Museveni and Solicitor General Francis Atoke, further indicated that “accordingly, it shall be prudent to ensure that under the loan agreement the commencement of the payment period is explicitly tied to the commencement of production –in order to mitigate the risk of the government being found in default in the event that production does not start within the projected period.”

http://www.monitor.co.ug/News/National/Uganda-mortgages-oil--China--Standard-Gauge-Railway/688334-3799678-g9x1xpz/index.html

Että jos on ostarin rakentaminen tyhjilleen tyhmää niin mitä tuo sitten on? Joo, jos sitä öljyä tulisi jo niin mikä ettei. Itku tästäkin vielä tulee, sanokaa mun sanoneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti