torstai 7. tammikuuta 2016

Paluu arkeen

Johan tässä tulikin lomailtua, which was nice. Ja ehkä myös ei-niin-nice. Esimerkiksi Entebben kentällä keskellä yötä otettu keltakuumerokotus koko jengille olisi saanut jäädä ottamatta. Unohdettiin meinaan ne keltaiset kortit lähteissämme himaan ja etiopialaisen henkilökunta ei suostunut ilman varmaa rokotusta päästämään koneeseen koska "Seychelleille se vaaditaan". No, ei kyllä vaadita mutta minkäs teit?

Vaalit. Ne ovat sitten helmikuun lopulla. Omalta kohdaltani tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että täkäläinen hallinto ei tule avaamaan koulujaan ennen kuin parlamentarismia ja demokratiaa on taas vedelty edestä ja takaa joka läpeen. Ei siinä muuten olisi ongelmaa mutta kun pitäisi mennä sinne pohjoiseen katsastamaan niiden pakolais- ja muidenkin opettajien oppimista ja noista pitäisi olla raportitkin naputeltuna maaliskuun loppuun mennessä. Eli jee, taitaa tulla ainakin kolmen viikon reissu. Jos nyt siis saavat nämä vaalinsa isommin rekkuloimatta pidettyä.

Taisto äänestäjien sieluista alkaa kiihtyä entisestään kun ehdokkaa alkavat kohdistaa kampanjoitaan tänne väkirikkaimmalle keski-regionille. Joka aamu heti auringon noustua alkaa Muyengan/Tank hillin puolelta göbbels pajattaa kovaäänisissä ja iltaisin meteli vaan yltyy.

Tämä kampanjoinnin muoto nyt vielä menettelee. Toisenlaisiakin otteita on käytetty. Viimeksi tiistaina tohtori Besigyen seuruetta oli estetty pääsemästä Bukwon districtissä eräälle "uudelleen sijoitettujen ihmisten" leirille. Ensin oli ilmassa ollut kovia luoteja ja sitten oli laskettu kumisilla kohti, kyynelkaasun ihanan odöörin läpi siis. Besigye oli jatkanut kävelyään tulituksesta huolimatta. Lain mukaan presidenttiehdokkaita ei saa estää pääsemästä äänestäjien luokse.

Nämä ko. immeiset on 2012 siirretty Mount Elgonin metsäreservin kansallispuistoksi muuttamisen prosesseissa omilta mailtaan. Oikeastaan mitään näille muuttajille luvattuja kompensaatioita hallitus ei ole toteuttanut.

Mbabazille oli viime viikolla käynyt samalla lailla. Hän oli kerran, ilmeisesti vahingossa, päässyt vierailemaan johonkin paikallissairaalaan ja se ei ollut tuottanut kovinkaan hyvää pr:ää hallitukselle. Niinpä toista kertaa Amaman oli ollut turha yrittää. Mbabazilta oli myös evätty pääsy Kotidossa paikallisradion talk show:n vieraaksi. Oikeammin sanottuna ko. radio oli vaan sammunut ja lopettanut lähetyksensä. Ihan noin vain suit sait. Tämän päälle herran PA-kamat oli takavarikoitu poliisien toimesta. Crime Preventerit (jotka siis ovat aiheuttamassa juuri sitä mitä heidän on arveltukin aiheuttavan) ja paikallisviranomaiset olivat myös jakaneet/pakottaneet paikallista väestöä vetämään Musevenin keltaiset paidat päälleen, turpaanvedon uhalla.

M7 itse oli hoitanut ulkopolitiikkaa ja ihmetellyt eräässä puheessaan puoliääneen/hienosti kiertäen Burundin hallituksen toimia. Tai siis sitä, että miten ihmeessä hallitusta vastustavat voimat voivat olla vielä näin pitkän ajan perästä hengissä.

Muuta vaalia: Maanviljelijöiden puolueen presidenttiehdokas Benon Biraaro nosti tärkeimmäksi vaaliteemakseen homouden vastustamisen koko Itä-Afrikassa. Kai se jotain siltarumpuja ja ABC-asemia kaavailee kanssa...

Ainoa naispuoleinen presidentiehdokas Maureen Kyalya aavistelee saavansa 30% äänistä. Besigyelle hän povaa samaa 30% ja Mbabazille 20 pinnaa. Näin ollen, hänen piintarkan analyysinsä perusteella, istuva M7 jäisi rannalle toiselta kierrokselta. Muissa kannanotoissaan neiti Kyalya ylisti Ugandan menneitä presidenttejä Obotea ja Aminia koska nämä jättivät maalle käsinkosketeltavaa infrastruktuuria. Hän piti myös Aminin hallinnon toimia intialaisten karkoittamisessa oikeina. "Tarred roads- sign of development" kuten Bingu sanoisi Malawissa.

Muuta: Anoppi jatkaa kyläilyään ja nahkansa polttamista. Pikkukoirat kasvavat, Tessa on kasvanut laumanjohtajaksi ja Sheeba alkaa kasvaa kehäkukkia ja ruusuja. Oli muuten liikuttavaa kun meidän työväki oli kanssa käynyt laittamassa kukkakimput Sheebsin haudalle. Jokainen omansa siis. Se oli hyvä koira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti