keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kokolailla nollapostaus

Ei mitään uutisoitavaa. Paitsi Kohtalon lapsen päiväkodin aloitus. Ihan liekeissä on hän asiasta. "Minä menen minun kouluun. Se ei ole sun koulu."

Crime preventerit ovat ruvenneet käyttelemään poliisin moottoripyöriä boda boda-bisneksien pyörittämiseen. Tarkemmin sanoen poliisi osti näiden militioiden koordinoinnista vastaaville hepuille motskareita jotta he voisivat pitää yhteyttä laumoihinsa. Vielä tarkemmin sanottuna ne on tarkoitettu suuremman alueen "tiedonkeruun" kattamiseksi.

Pikkurikollinen Mr. Zaccheus Ssekiziyivu on linnassa rapia sadasta petoksesta. Hänen juttunsa piti käsitellä oikeudessa Kampalan Buganda Roadilla viikko sitten. Käsittelyä edeltäneenä yönä vaimonsa ja paikallinen maanviljelijä/noitatohtori tunkeutuivat oikeussaliin, jossa noitatohtorimme pirskotteli yrttejä juttua käsittelemään tulevan tuomarin jakkaralle. Siivoojat narauttivat nämä kaksi ja nyt koko porukka odottelee tuomiota Luziran vankilassa.

Mua kuitenkin enemmän hämmästyttää tämä. Missä on poliisin manaama resurssipula jos tuollaista ehditään tehdä? Plus että vähänhän se ennakkosensuurilta plus muulta laittomuudelta taitaa kanssa haista. Ynnä don't get me wrong, ei minusta olisi millään lailla hauskaa jos penkkariauton lavassa lukisi "******** on rumia, niil on huulet kumia" tai muita Juiceja. Siinä mitään hauskaa olisi. Se on vaan tuo sana rasismi kärsinyt viime vuosina sellaisen inflaation, että nykyään oikeastaan mikä vaan voidaan tulkita siksi. Ihan vaan varmuuden vuoksi.

Joensuussa poliisi tarkastaa penkkaribanderollit etukäteen – halutaan estää herjaavat ja rasistiset tekstit

Joensuussa on jo vuosia syynätty abiturienttien kirjoittamat penkkarilakanat ja -kyltit etukäteen. Esimerkiksi Lyseon lukiolaiset saavat ensin ohjeistuksen poliisilta teksteistä: sitten tarkastajana on opettaja ja lopuksi vielä poliisipartio ennen penkkariajelua. Tarkoituksena on estää sekä rasistiset että herjaavat tekstit.Tuohan ei ole niinkuin vellikellon kolina tahi muu syömään käskeminen... Eipä varmaan tule lukiopojille mieleen  piiloviestiä erivärisien/-kokoisien kirjaimien avulla tms. Itselleni ei ainakaan olisi tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti