torstai 19. marraskuuta 2015

Paavi tuloo, vol. 2

Tässä sadetta pitäessä ei ole taaskaan paljon asioita juteltavaksi, niin että kerrotaanpas tästä lisää. Tai joo, liikennetiedotteen voisin antaa ensin:

Eilen kävin Lugogossa lihakaupassa. Takaisinpäin pöristellessä oli Jinja road aivan tukossa. Oli näet rekka pöräyttänyt jonkun vaihdettua kaistaa ilmeisen voimallisesti matatu-minibussin takakulmaan sillä seurauksella, että Hiacesta oli koko oikea takanurkka baaskana ja joka ikinen klasi, tuulilasia myöden, murusina tiellä. Minibussi oli myös pyörähtänyt tulosuuntaansa, onneksi kuitenkin pyörillään pysyen. Ei ilmeisesti vakavampia henkilövahinkoja.

Pääsin luovimaan tilanteesta ohi ja sitten olikin edessä Nakawa eli Port Bell road. Siellä ovat tasoittelemassa hidastetöyssyjä ettei Pyhän Isän zucchetto pomppaa ilmaan niistä yli jyristäessä. Asfalttiryhmä aiheutti siellä oman shownsa. Onneksi tästäkin selvisi mopolla aika rivakasti.

Saavuin Bugolobiin, jossa "keltaiset" eli M7:n porukka olivat kokoontumassa katukulkuettaan varten. Kuorma-auton lavalla testasivat äänentoistoaan ja Bell:in rekasta lastasivat kaljaa kyytiin kansanjoukoille jaettavaksi. Siitäkin selvisin.

Iltapäivällä en sitten selvinnytkään kun tässä kotikadulla joku vastaantullut munasuu päätti väistää Pajerolla tiessä olevia kuoppia. Täysin yöstä meikäläisen kaistalle etäisyyden ollessa viisi metriä. Onneksi vauhtia ei taaskaan ollut täpöt. Ajoneuvo nurin kun itse hyppäsin kyydistä pois. Siellä silmämunat vaan vilkkuivat ja rullahuuli väpätti kun huusin hyeenana tuntemiani englannin kielisiä solvauksia. Onneksi en saanut kypärää pois päästä tarpeeksi ripeästi, olisi meinaan siitä ajoneuvosta helähtänyt ainakin takalasi paskaksi alta nanosekunnin. Omat tappiot: Pari naarmua lisää römpöti pöti pötsiin.

Paaviin:

Setä tulee ensi viikon perjantaina viiden maissa Nairobista. Vaimo tulee myös ensi viikon perjantaina Nairobista, tosin myöhemmällä koneella. Papa morjenstelee ensin kentällä jonkun tuhatta ihmistä ja tapaa sitten toveri Yowerin ja diplomaattikunnan Entebben State Housessa. Sitten hän posottaa kokonaan suljettua Entebben tietä Kampalaan, aina välillä vilkuttelemaan ja siunailemaan pysähtyen.

Eihän tuossa parin päivän vierailussa niin mitään ihmeellistä ole. Siunailua siellä ja täällä. Avainten haltija pyörii lähinnä tässä Kampalassa ja ympäristössä. Mikä on ihmeellistä ovat ilmoitetut numerot.

Satatuhatta osallistujaa Muyengan marttyyrien alttarilla. Muutaman kymmenentuhatta katedraalin pihalla. Kololon Airstripillä sitten ulkoilmamessua ja Herra tietää miten paljon sinne on jengiä tulossa. Osviittaa antaa se, että viimeisen parin viikon ajan ympäri Ugandaa on lähtenyt pyhiinvaeltajien porukoita dallaten kohti pääkaupunkia. Kahdenkybän jerrykannut vettä mukanaan, nukkuvat kaduilla ja muuta harrasta. Tätä porukkaa on matkalla arviolta kaksi miljoonaa. 2 000 000. 2000K.

On meinaan sellainen mälli porukkaa, että ei ole mitään asiaa tuonne kylille ensi viikon loppupuolella. Onnea vaan kaikille Kololossa asuville. Firman turvavastaavat ovat jo sanoneetkin, että pysykää kotosalla vaan. Siinä on meinaan sellainen massa, jotta en ihmettelisi jos vaikka somalialaisen nuorisoliikkeen edustajatkin yrittäisivät kulttuuritekoja. Ja vaikka eivät yrittelisikään niin suojeluskunnat sun muut vaativat Ugandanmaahan kyllä sellaista järjestystä ettei taida oikein sekaan sopia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti