tiistai 24. marraskuuta 2015

Alkkoholi on myrkkyä

Nytpä kerron teille omakohtaisen Turmiolan Tommi-tarinan:

Olipa perjantai-ilta Ugandan pääkaupungissa Kampalassa. Suomalainen luokanopettaja mies oli suurella syrämmellä ja hartaudella ährännyt ruokakunnalleen oikeaoppisen häränhäntäkeiton alusta loppuun. Siinä hauduttelun ohessa ugri oli naukannut kolmisen tölkkiä keskiolutta, tuota jumalten nektaria.

Soppa upposi liemikuutiohin tottuneisiin pieniin naamoihin vaihtelevalla menestyksellä. Toinen söi lihat ja toinen veteli liemet. Isommat totesivat jotta hyväähän se oli, parempaa kuin fondi/-liemikuutio pohjainen pluru. Ei kuitenkaan niin paljon parempaa että nyt ihan joka kerta from the scratch lihasoppaa tässä taloudessa tehtäisi.

Samana päivänä juhlistivat veljet Borgåssa rehtori Kekkosen 40-vuotista happanemisprosessia ja ajattelin notta heitänpä ruuan päälle hänen kunniakseen yhden shotin Vat 69:ä naamioon. Wazzuppi kun antoi kuitenkin jatkuvaa tilannetiedotusta sotatoimialueelta. Edellä mainittua alkkomahoollia oli talouteen varattu pieni flinda possun ribsien liottamista varten.

Kunnon nappomiehen ottein narskautin Nakumatt:sta ostamani viunan auki, kaataa lorotin sitä parahultaisen määrän klasin pohjalle ja hop, ykkösellä kitusiin. Kerkisin noteeraamaan jännän maun.

Sitten olikin hop hop kun juoma tuli 'bout neljän sekunnin päästä suurin piirtein korvistakin ulos, lihakeiton kirittämänä. Tämän jälkeen tuntui arviolta tunnin verran siltä, että sisäpuoleni haluaa muuttua ulkopuolekseni.

Selvittyäni tästä vatsalihastreenistä otin pullon tarkemman tarkastelun alle. Hajusta päätellen viskiä oli jatkettu mitä ilmeisimmin tärpätillä tai vastaavalla. Huonona suomalaisena kaadoin sisällön viemäriin. Jälkeenpäin ajatellen se oli kyllä virhe sillä olisi ehkä pitänyt viedä se lesti takaisin Nakumatt:lle. Ei niinkään rahojen takaisin saantia varten vaan ihan varoitukseksi.

Semmoisia. Kerran on aiemmin näin käynyt. Silloin tosin lesti oli ostettu Viipurin torin varrella sijainneesta viinapuodista. Ei ollut hyvä tämä Afrikka-kokemus. Kaikki aistit ovat onneksi tallella.

Vaalit: NRM on ryhtynyt aktiivisesti sabotoimaan Mbabazin kampanjaa. Julisteita revitään alas poliisin katsellessa vierestä. Koitappa tehdä sama M7:n kuvalle... Viime vaalien jälkeenhän eräskin mies joutui putkaan koska oli raaputtanut oman talonsa porttiin ilman lupia liisteröidyn herra presidentin irti.

Mihin Mbabazi menee, siellä on NRM vastassa. Tämän dis-organisoinnin johtohahmo, eläköitynyt kenraaliluutnantti Henry Tumukunde, lentää aina sinne minne Mbabazikin menee Musevenin kuvin ja värein koristellulla helikopterilla. Viimeksi ukko oli aamulla vetänyt vispilän parkkiin ihan vaan sattumalta juurikin sille ruohokentälle, jolla Mbabazin oli määrä puhua mukavia myöhemmin samana päivänä. NRM tarjoaa myös Mbabazin vaalitilaisuuksien aikana kauppaloiden toisella puolella ilmaista ruokaa ja juomaa.

Eli kyllä NRM Mbabazia pelkää ja syytä onkin, sillä ukko on kuitenkin ollut 15-20 vuotta koko puolueen päästrategi. Luonnollisesti hän piti huolen siitä että puolueessa ei ihan liikaa/liian päteviä itsensä korvaajia ole. NRM on tietyllä tavalla nyt vähän sormi suussa kun vaaleja onkin hoitamassa ihan uusi porukka.

Ei täällä mitään hallinonvaihtoa toki ole tulossa, siitä pitää huolen viimeistään Musevenin täysin näpeissään pitämä valtiollinen vaalilautakunta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti