keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Mistähän tänään?

Pääsiäistä odotellessa, täkäläinen kun on vasta ensi viikonloppuna. Ollaan kylläkin suuntaamassa Punaiselle merelle Dahlakin saarille snorklaamaan ja kaiken maailman delfiinejä katselemaan. Hiekkasaaret & teltta-asuminen jne. Barrakudia sun muita.

Tuota saarireissua silmällä pitäen (ja vartijoiden perheille sponssattavia vuohia varten. 40 taalaa/elikko) piti sitten käydä vaihtamassa euroja nakfoiksi. Noin muuten meidän käteisen rahan tarve on vähentynyt, kiitos järjestelyn jossa eräs ulkkari maksaa meidän perinteiseen kaupan tiliin ostamamme tuotteet paikallisella shekillä. Hän kun saa aivan liian suuren osan palkastaan tänne nakfoina. Me sitten kuitataan länsimaisen pankkijärjestelmän kautta. Järjestely on voimassa myös lihakauppaan. Ja hyvä on että onkin.

Kas kun menin kahteen rahanvaihtokonttuuriin vain todetakseni että ainoat tarjolla olevat setelit olivat kymppejä. Virallinen kurssi eurolle on 18.4, joten aika niput noita olisi saanut. Kolmannessa byroossa sitten onnistui satasten saanti. Toisin sanoen täällä ei siis ole käteistä rahaakaan enää kierrossa riittävästi. Liittynee mustan pörssin kitkemiseen. Siellähän kurssi oli jokin aika sitten huonompi kuin virallinen koska eritrealaisen ei ole lupa omata valuuttaa. Taalaa voi olla päällä vain jos pystyy osoittamaan sen alkuperän.

Noista kaupoista vielä sen verran että pikkupuoteja on edelleen auki ihan hyvin. Siis niitä joista saa appelsiinejä, kananmunia ja tonnikalaa sun muuta. Eräältä kauppahallin vihanneskauppiaalta löytyi myös pakastimesta Punaisen meren ihan ookoota kalaa. Yksi uusi täkäläisittäin ihan kiva ravintolakin on auennut keskustaan kaikkien kiinni menneiden tilalle. Aika ohuen langan varassa tässä konsumerismin saralla kuitenkin mennään. Ja noin muutenkin toki. Luotettavista turvallisuuslähteistä saatiin kuulla että asuntomurtoja/-ryöstöjä on ollut viime aikoina liikkeellä. Ketään ei ole sattunut mutta mutta... aika ennenkuulumatonta täkäläisittäin.

Ensimmäisen autonrenkaankin sain jo puhki kun vetäisin kylkensä auki terävään rotvallin kanttiin. Aika hyvin täältä näkyy kuitenkin kiekkoja saavan. Vähän käytetyn Continentalin vararenkaaksi sai Firman kuskin avustuksella sadalla taalalla.

Etiopian uusi pääministeri puheli sovinnollisia virkaanastujaisissaan ja sehän ei täkäläisiä juuri hetkauttanut. Toki on niin että Etiopia ei kunnioita tällä hetkellä edellisen sodan jälkeen sovittua rajalinjaa, että siinä mielessä täkäläisillä on ihan aihettakin asenteelleen. Noin muutenhan täällä ei edelleenkään kuulemma apua oteta vastaan, itsenäisiä ollaan ja hyvin menee.

Suomessakin henkilökohtainen tila lisääntyi huoneella & saunalla. Kesällä on edessä vuokralaisen etsintä edelliseen "kesämökkiin" ja ehkä vähän nappulaparketin liimailua. Tosin aikaa on, ollaan likkojen kanssa lomalla melkein 8 viikkoa. Nähdään jopa Kirrisen liepeen kokko livenä, ensimmäistä kertaa yhdeksään vuoteen! Muutana viime juhannuksena sen on kyllä voinut nähdä parhaimmillaan kolmelta kantilta livefeedissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti