perjantai 27. huhtikuuta 2018

Haipakkata pötköön

Oltiin viime viikonloppuna vähän opettajia kouluttamassa Massawassa ja se teetti hippuisen duunia eli ei juuri tullut blogin kirjoittelut mieleen. Tämä viikko on sitten mietitty tarkkailu- ja arviointityökaluja. Tuollakin toiminnalla on ollut hieman työllistävä vaikutus. Nyt on nuo sertifikointihommat suoritettu ja vaikka niissä toden sanoakseni hieman on sitä itse itsensä ruokkivan pedon makua, niin hyvähän noita kuitenkin on välillä pohtia. Ettei käy Calais'it, Haitit tahi muut Rotherhamit. Mitään maata mullistavaa täällä ei ole tapahtunut, mitä nytkylän isoinvaihtarahapiste rosvottiin. Viiskytämilliä paikallista lähti teille tietymättömille. "Ne" sanovat että asia olisi hoidettu ihan avainten kera, ja tämähän herättää mielenkiintoa. Kas kuntalousuudistuksensaeioleihan onnistunut ja kolmasosa koivunlehtirahasta on rajojen ulkopuolella niin tästähän sitä saisi hyvän syyn vaikkapauudistaataassetelit. Toisena asiana puskaradiotiedottiparisenviikkoa sitten myös tapauksesta, jossa kolmisenkymmentävaltionmaanalaisissahuvipuistoissa viihtyväälomanviettäjää oli siirretty autollatämän ja tuon satamakaupunginvälillävuoristotieltä. Oliko ajoneuvo mennyt rikkivai"rikki"? Massawassa oli aivan helevetin kuuma ja hiki lensi. Ensi viikonloppuna ollaan taas menossa saarille snorklaamaan ja vähän kauhulla sitä kyllä jo ajattelen. Siellä alkaa olla neljäkymppiä meinaan rikki. No, riittävästi vaan kalj...vettä...kalj...vettä...kaljaa koneeseen niin eiköhän tuosta selvitä.

Laitan kuvia Massawasta myöhemmin. Nyt oikaisen salille. Hommattiin itsellemme jäsenyys paikalliselle ainoalle uima-altaalle ja koska se oli jokseenkin hinnakas, on sitä syytä myös käyttää. Olmi, pala esiin. Meillä on tänään pyramidi harjoitus.


Hotel Dahlakissa oli havaittavissa swahili-iittalalaista aambiaansia. Voi vain kuvitella loiston päiviään.Massawan kuvernöörin palatsi siinä kunnossa mihin Etiopian ilmavoimat sen jättivät -91.
Tehtiin ehtookierros vanhassa kaupungissa lauantaina. Missä tahansa muualla tuo kylä olisi täyteen ammuttuna turistia pällistelemässä sen ottomaani imperiumin, italialaisten jne kolonisaatiomulkkujen (ok, itskut investoivat Eritreaan enemmän kuin mitä täältä saivat. Olihan heillä näes tarkoituksena pysyä täällä pidempäänkin) aikaansaannoksia. Nyt tuo kaupunki on kokolailla hiljaisena vartoilemassa... Massawa on yksi Punaisen meren ikiaikainen satamakaupunki ja hyvä sellainen olisikin. Luonnonsatama, ihanteellinen sijainti jne. Jostain syystä kautta historian näillä seuduilla on kuitenkin ollut vaikeata saada aikaan riittävästi koheesiota jotta vauraudella olisi ollut aikaa kumuloitua. Yhteiskunnat koostuvat ihmisistä.
Katsokaa nyt...
Kuvasivat Ertsilän Idolsin toista kierrosta hotellilla. Oli erilainen mutta kiintoisa meno siellä(kin).
Hotellin baarin käkikello eli maskottikukko. On niillä kanojakin tiskin takana.
Gurgusum beach.
"You take my life but I'll take your's too..." The Grouper. Kuuluu meriahveniin. Tuollainen kun tulisi mato-ongen päähän kiinni niin itkuhan siinä pääsisi. Erinomaisen makuinen mörkö.
2500 metriä----->1 metri pistää paineet pullossa sekaisin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti