keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Pöörl of Ahrika

Käytiin likkojen "hiihtolomalla" pistäytymässä Ugandassa. Kampalassahan me enimmäkseen oltiin mutta ehdittiin sitä Murchison Fallsin kansallispuistossa taas pari päivää leopardiakin turhaan jahdata. Se otus on kyllä aivan varmasti taruolento, viisaan insinöörin ja huumorintajuisen nykyfeministin ohella.

Oli kiva reissu. Kavereita nähtiin ja Entebben paras saunakin kerittiin koeajaa. Noin muuten oli silmiinpistävää taas huomata, kuinka ns. vapaa markkinatalous vaan on toimivampi malli kuin keskusjohtoisuus. Kyllähän minä toki tiedän että siellä Ugandan maaseudulla on ääretöntä köyhyyttä jne. Silti ei voinut olla panematta merkille kuinka melkolailla jokainen tradin centre Kiryandongo Roadin varrella oli paremmin varusteltu kuin, no, koko Asmara. Suurin ero on siinä että Uganda, vaikka onkin täysin avusta riippuvainen, antaa ihmisten yrittää ja koittaa laittaa asioitaan omin neuvoin järjestykseen. Ja joo, kyllähän toki tuo Ugandan suhteellinen vauraus on jossain määrin johdannaista valtavasta velanotosta, en minä sitä. Uganda myös saa myös vetoapua ihan maantieteellisistä faktoistakin. Rautakanki juurtuu kahdessa viikossa... Siitä huolimatta tuloerot versus kurjuuden tasajako kääntyy kyllä yleisesti ottaen Rahnasto vs. Turhapuroksi.

Uganda siis näytti varsin rikkaalta ja kehittyneeltä. Niin se näkökulma voi muuttua. Matkalaukut naukuen koiranruoasta sun muusta Emborgin juustosta & pekonista palattiin lauantaina maisemiin.

Täällä länsimaisesta hapatuksesta vapaassa onnelassa ei ole sitten juuri uutta tapahtunut. Tai no, pikkusateet eli Belg ovat alkaneet. Pariin otteeseen on tullut vettä ja rakeita kuin #metoo syytöksiä Louhimiehelle (on se jännä että parisenkymmentä vuotta sattuneita ohjausmetodeja nostetaan esiin sen jälkeen, kun on ensin noiden tapahtumien jälkeen menty kuitenkin vielä viiteen-seitsemään herran ohjaamaan leffaan duuniin. Lisäksi on jännä että ohjaajan metodit ovat olleet samat myös miehille ja siitä suunnasta ei juuri naputusta kuulu. Ettei vaan olisi kyse pikkupikku kateudesta ja siitä, että Louhimies meni ja teki yli miljoona katsojaa keränneen leffan "väärästä aiheesta"). Laitettiin myös likkojen kanssa pientä vihannes & yrttitarhaa pystyyn.

Kuvia: Laitan kuvatekstejä myöhemmin illalla, täytyy kokata moussakaa ja pistää hapankaali tekeytymään.

Kehitys on kehittynyt. Takaisin tullessa pystyi katsomaan Merseyn Sinistä Punaisen meren yllä.

Kotikadulla oltiin, tosin ilman Jukka Puotilaa.

Bugolobin entinen uima-allastie ei tulvinut.

Kaikenlaista kauppakeskuksessa.

Vihreätä verrattuna Asmaraan.

Korean grilliä ja sushia. Tämä ei tällä kertaa juonut soijia.Lehdistökatsausta.

Teekkarimyssyapina eli colobus.

Rankkivuon lautta.

Välillä jutut olivat ihan Pahkasikaa.


Hyeena puun alla.


#metoo. Uros meni vei kaadon lasikaton vaivaamilta naarailta.

Sekös sitten pisti harmittelemaan.

Tantor ei pitänyt meistä vaan lähti jolkottelemaan kiesin perään.


Sitten oli taas se hyeena. Asusteli pentujensa kanssa entisen Aminin rakennuttaman hotellin raunioissa ja oli siten syyllinen meidän leopardi-puutteeseen.


Hartebeest. Naamastaan viisivuotiaan piirtämä antilooppi.

Nämä saivat matookea ja g-nut soosia. Onni oli käsinkosketeltavaa.

Rokotiili, tuo viekas kala. Nuo pienemmät tulevat mielellään sadelätäköille isojen tieltä pois.

Karuman putoukset. Kuuselan ja Tien fallseja ei löydetty.


Matkalukemista. Näyttäisi sopivan pikkuväellekin.

Likat olivat kaksi päivää kouluissaankin. Päästiin paloharjoituksen uhreiksi.

Bugolobin sinipalli.

Siellä ne vaanivat pahaa-aavistamattomien eväitä eli tulevat mielellään avoimesta keittiön ovesta vieraisille.

Kotonakin saatiin olla yksi iltapäivä.

Hyvässä kunnossa. Tötterö johtuu kahden lenkillä portista päälle käyneen rotan edesottamuksista. Tai oikeastaan tämä lähtö johtui 25 tikin parannuttua pää edellä puskaan juoksusta ja haava auki.

Olivat tilanneet kolmen hepun tiimin pudottelemaan isosta palmusta kuivia alas. Tulevat meinaan rytinällä... No. Jäbien metodi oli ollut lyödä viisituumaisia tikapuiksi puuhuun ja kiivetä siten. Hulluja nuo ugandalaiset.

Tessalla on myös kaveri ja Tessa on pomo.Itskuilla tehtiin gnoccheja.

Brand new kehätie. Daa daa daada daada autostrada. Kesäkuussa pitäisi aueta virallisesti mutta käytössähän tuo jo on.

Entebbessä käytiin Piece of Ugandalla saunassa ja poronkäristyksellä. Kummatkin sekä muutkin tarjonnat hyviksi havaittiin.

Juu. Mulla oli omat esitteet mukana. Ei näkynyt kokkelihutsuja sun muitakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti