maanantai 5. maaliskuuta 2018

Juliet Jonesin Sydän

Oli mitä mainioin bändi. "Sitä muuttuu jänikseksi..." Niillä oli myös biisi "Albania". Sehän kertoi toisenlaisten sankareiden maasta, jossa Teräsmieskään ei saanut lentää selvinpäin.


No juu. Tuli mieleen kuriositeettinä kun taas ajelin koululle mukuloita opintielle. Kas kun joku seitsemänkymppinen kuurosokeadementikko meinasi taas päräyttää fillarilla kattilavalmistaja Hondan valmistaman isomman painekeittimen alle. Sieltä taas lähdettiin vilkkaalla tiellä täysin "yöstä" kadun oikeasta laidasta kääntymään vasemmalla häämöttävään risteykseen. Ei suuntamerkkejä, ei vilkaisuakaan olan yli takaa tulevaa liikennettä seuratakseen. Ei mitään. Tämä on sääntö, ei poikkeus kaikkien pyöräilijöiden keskuudessa.

Ihmettelin asiaa julkisesti pari viikkoa sitten ja selvisihän se. Ja nyt: Älkää käsittäkö väärin.

Pyöräilijä ja jalankulkija on tämän maan liikennesääntöjen mukaan katujen kuningatar (vuonna seitkytyhdeksän). Eli säännöt on laadittu em. ryhmien näkökulmasta. Auton pitää väistää.

Tällainen säädelmähän on mitä raikkain tuulahdus. Oikeasti. Minkä helevetin takia se pitäisi nimenomaan olla niin, että auto on kaupunkisuunnittelussa sun muussa se lähtökohta?

Paitsi että niin. Jos auto ja pyörä törmäävät, on suuri mahdolllisuus että pyöräilijästä pakenee ilma. Kas kun ihmisluonteen mukaisesti nuo edellä mainitut ryhmät sitten kävelevät keskellä tietä vaikka jalkakäytävät ovat kummallakin reunalla. He ylittävät kadun diagonaalisesti keskeltä risteystä. He vaihtavat fillarilla kaistoja sik-sak. Kaikki tämä kuolemaa halveksien ja päätä kääntämättä. Sinne vaan kadulle jalkakäytävältä ilman pienintäkään merkkiä aikeista.

On joskus aika pommituslennolla olleen olo kun tuolla sitä neljääkymppiä, mitä uskaltaa ajaa ettei kolise, suhaa.

Järjettömimmän säännön ja siten myös ehkä kuvaavimman jätin tänne: Jos pyöräilijä ajaa pysäköityä autoa päin, autoilija maksaa fillaristin kulut.

Muuta: Lauantaina haudattiin säilössä veivinsä heittänyt islamilaisen koulun 93-vuotias johtosheikki. Oli ollut jotain pientä rekkulaa tuolla kylällä. Tai oikeammin siellä oli ilmeisesti ollut hautajaisten yhteydessä rauhallinen protesti. No, joka tapauksessa kaikki taas kaappiin. Tuon edellisen episodin jäljiltä on vieläkin muutamia opettajia, oppilaita ja oppilaiden vanhempia jossain lomailemassa.

Sitten oli päässyt myös vissiin käymään niin, että eräs entinen ulkoministeri oli potkaissut kanssa ämpärinsä nurin valtion lomakeskuksessa. Hän oli ollut nauttimassa noista palveluista vuodesta 2001 lähtien. Heppu oli 16-vuotiaana liittynyt itsenäisyystaisteluun ja oli ihan oikeasti ilmeisesti vapaustaistelija parhaasta päästä. Suosittukin. Virheensä oli ollut capo tutti di capin arvostelu.

Tämän uutisen tarjosi hiekkamaiden uutiskanava. Se, onko uutinen totta, on sitten hänessä. Milläs tarkistat? Todennäköinen se kuitenkin on.

Anyways, tämä tammikuun puolenvälin tapahtuma oli nostattanut laineita ulko-eritrealaisten joukossa siinä määrin että puolueen Lontooseen kaavailema vuosittainen selkääntaputtelu konferenssi oli jouduttu turvallisuussyistä perumaan.

Olen myös ihaillen seurannut Etelä-Afrikassa tehtyä päätöstä alkaa pakkolunastaa sikäläisten valkoisten farmarien tiloja. En puhu nyt mitään oikeudenmukaisuuksista sun muista huomauttamalla, että hollantilaiset olivat siinä maassa ennen zuluja. Fakta. Khoi-khoit ovat sen maan alkuperäisiä asukkaita. Sen sanon, että kun naapurissaan on malliesimerkki Zimbabwe niin miten voi tulla moinen mieleen? Etenkin kun se 6% farmareista tuottaa 95% rapia 55 miljoonaisen valtion tarvitsemasta sapuskasta. On ne neroja.

Perjantaina suuntana Uganda. Safaria sun muuta likoille kotikulmia. Saatiin airbnb kaksi taloa vasemmalle meidän kotiportista. Täytyy pitää vaan huoli siitä ettei ole Patrian esitteitä matkalaukussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti