keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Asiat tärkeysjärjestykseen

Ugandan hallitus/joku täkäläinen viestintäbyroo sai viikko sitten päähänsä että kaikkien matkapuhelinta käyttävien tulee taas rekisteröidä SIM- korttinsa. Taas. Edellinen vastaava operaatio tehtiin pari vuotta sitten. Sen jälkeen jokainen uusi liittymä on rekisteröity sitä avatessa. Aikaa tähän proseduuriin annettiin... se viikko. Eli huomenna olisi ollut aika, alkuperäisen "suunnitelman" mukaan rekisteröitymättömien liittymien vaieta iäksi.

Arvatkaas onko noissa kauppakeskuksissa ollut operaattorien toimipaikoissa ns. helvetti irti? Ihan kivasti onnistuivat taas tuhlaamaan kansantaloudellista työaikaa ihmisten jonoissa seisottamiseen. Niinkuin tuo liikenneruuhka ei jo sitä tekisi. Pääsiäisen aikaan laskeskeltiin sitä 50 km/h keskituntinopeutta ajellessa senkin kustannuksia...

Tänään sitten tulivat järkiinsä ja jatkoivat rekisteröintiaikaa kuukaudella. Hyvä. Ei nappaa siis meitä. Enkä ole ihan varma olisinko mennyt sittenkään jonoon seisomaan ja omia henkilötietojani operaattorin tiskin takana palvelevalle käsin lomakkeelle väärintäytettäväksi viemään.

Julkaisivat tämän fiskaalikauden budjettiakin. Martin Meredithin State on Africa-kirjassa mainitaan itsenäistymisaallon jälkeisiä import- lukuja mantereelta. Viinaa ja hajuvesiä tuplasti enemmän kuin lannoitteita. Ja sitä rataa.

No nyt sitten Ugandan loistelias tasavalta käyttää erilaisiin seisoviin pöytiin eli ruokaan erilaisissa tilaisuuksissaan, erilaisille korruptiopelleilleen, enemmän kuin mitä se käyttää tietotekniikka-, turismi- ja kauppa- & teollisuussektoreilleen. 2017.

Hiljennytään taas hetkeksi. Tässä maassa ei ole muuten edelleenkään toimivaa radioterapialaitetta(kaan).

http://www.monitor.co.ug/Business/Shs139b--budget--meals-drinks--Uganda-activists/688322-3894642-b2bruqz/index.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti