tiistai 10. tammikuuta 2017

Vuoden eka arkkiveisu

URA eli paikallinen verottaja oli päässyt sopuun Heritagen, brittiläisen öljyalan yrityksen kanssa. Yhtiö oli maksanut UG:lle 1 578 000 euron vero"velkansa". Jok'ikinen penninjeni ja peso meni erilaisten viskaalien privaatteihin taskuihin. Asiaa hoitaneet veroihmiset Doris Akol (verottajan päätarkastaja), Christopherr Gashirabake (Oikeus- ja perustuslaki sektori) ja Moses Kaggwa (Valtiovarainministeriön vero-osasto) tinttasivat kukin 'bout 70 000 eukkaa.

Tämä jengi oli eilen käynyt nopsasti parlamentin puhenaisen toimistossa, pari tuntia ennen kuin parlamentin oli määrä aloittaa tätä skandaalia koskeva kyselytuokio. Miitinki oli ilmeisen onnistunut koska sen jälkeen puhenainen määräsi, hänelle suoduin valtuuksin toki, kaikki asian tutkimukset lopetettaviksi.

Näin sitä Heidi Hautalan aikanaan mainitsemaa mittahukkaa syntyy.

Muuta: M7 ja Mbabazi ovat lämmittelemässä välejään. Kuka olisi uskonut...

Ugandan puolustusvoimien komentajasta tehtiin työministeri. UPDF:n uusi komentaja on kenraalimajuri David Muhoozi, joka sattumalta on myös presidentti Y.K. Musevenin poika. Kuka olisi uskonut...

Bugandan kuninkaan eli kabagan palatsi oli koitettu tuikata tuleen. Tribalismiä.

Charles Obong heitti veivinsä. "Jaa kuka?" kysyy nyt valistunut lukija.

Charles oli seniorimpia HR-miehiä julkishallinnon ministeriössä. Noilta aloilta paljastui joku aika sitten yhteensä semmoinen 68 miljoonan euron eläkeraha-kupru. Charles on aivan varmasti ollut mukana tässä.

No. Kuoleminen pelotti Charlesia koska Charles tiesi tötöilleensä tässä elämässä. Niinpä Charlie-boy oli vannottanut muijaansa pistämään 200 miljoonaa mukaan arkkuunsa. Niitä tarvittiin lahjuksiksi Jumalalle, sen helvettiin joutumisen varalta näes. Juttu paljastui ukon testamentissä, Charles kaivettiin ylös ja perkele! Arkusta ei löytynyt kuin 5700 taalaa satasina. Muija perkele oli pistänyt puuttuvat 50 000 dollaria liiveihinsä ja ostellut mm. autoja. Mahtaa Charlesia harmittaa nyt hiilihommissa.

Ei täällä muuta. Vesikatkoa piteli pari päivää mutta onneksi tankissa voda riitti. Kohtalokas aloitti tarhan taas tänään. Tarhan oman tiedotuksen mukaan piti jo aloittaa eilen mutta eihän siellä ketään ollut kun portille lompsittiin kymmentä vaille kahdeksan. Ei se ugandalaisille katsokaas päiväkodinkaan avaaminen ole niin päivän päälle. Huoh.

http://www.monitor.co.ug/News/National/Officer-buried-Shs200m-bribe-God/688334-3511412-btf5qi/index.html

http://www.chimpreports.com/6bn-cash-bonanza-hand-shakers-rush-to-kadaga/

http://www.chimpreports.com/museveni-redeploys-gen-katumba-muhoozi-transferred-to-state-house/

http://www.monitor.co.ug/News/National/Kabaka-Mutebi-s-palace-torched-arson-attack/688334-3511434-6o5c27z/index.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti