maanantai 15. elokuuta 2016

Ei tuu mitaleita

Vaimo on Gulussa ja täällä katsotaan kisoja. Jos siis ei ole sähkökatkoa. Taivaalta tuleva vesi kun vaikuttelee noihin kadunvarsilla oleviin muuntajiin epäsuotuisasti eivätkä nuo sähköjohdoille kaatuilevat palmutkaan asiaa juuri auta.

Koittivat jotkut lakimiehet saada poliisipomo Kayihuraa oikeuden eteen, syynä poliisin brutaalit otteet tässä aikojen saatossa. Reisillehän se meni.

Sinne oli oikeustalolle tullut maijakaupalla tuntemattomaksi jääneitä siviilejä raastuvan pihamaalle. Olivat uhanneet vedellä syytteen nostaneita lakihenkilöitä turpaan ja pistäneet muutenkin ranttaliksi. Tilaisuutta turvanneet poliisit olivat nojailleet seiniin ja katselleet tapahtumia päältä.

Alkoi tuo brittien potkualloilukin. Kabalessa Pyhän Maryn yläkoulussa oppilaat olivat valmistautuneet eilen katselemaan Arsenal-Pool ottelua. Siellä oli tullut riitaa istumapaikoista ja joukkomyllyt oli täten sallittu. Poliisi paikalle ja hulina jatkui. Poliisi ampumaan varoituslaukauksia ilmaan -----> mellakoivat teinit fyysisesti poliisia korkeammalla -----> varoituslaukaus vahingossa 19-vuotiaan Allan Ntungukan rintalastasta läpi ----> Allan penaaliin.

Makereren yliopisto on kiinni koska ei-opetushenkilöstö on lakossa. Pitävät epäreiluna vain opetushenkilöstölle annettuja palkankorotuksia.

Pakolaisjutskaa: UuGeehen on nyt tullut yli 80 000 uutta tulokasta karkuun Etelä-Sudanin töhöilyitä. Suurin piirtein saman verran on luvassa Keniasta kun somalit pistettiin Dadaabista sun muualta ulos. Ugandalla on perinteisesti ollut pakolaisiin varsin liberaali ote, eli ovat saaneet tulla ja mennä melko vapaasti. Maatakin on saanut halutessaan. Jostain syystä Uganda on kuitenkin somalien kohdalla päättänyt että "ookoo mutta pysyvät sitten aitojen sisällä". Rasisti-ugandalaiset...

Saas muuten nähdä mitä tuolla Kongon puolella keittyy. Kongon poikien mukaan ADF, ugandalaistaustainen islamistijärjestö, on viikonloppuna tapahtuneen siviilien teurastuksen taustalla.

Lopuksi: Ugandan oikeuslaitoskin palasi kuukauden lomalta. Rikosluoteisia juttuja on toki käsitelty tuonakin aikana, eli hyllyllä ovat olleet vain ns. siviilipuolen jutskat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti