maanantai 7. syyskuuta 2015

Jatkan aihetta sivuten

Vaikka tämä Afrikka-blogi onkin... Täällä on tosi asiassa ollut aika hiljaista. Besigyestä tuli taas FDC:n presidenttiehdokas, Mbabazia ei päästetä ääneen ja militioita ihmetellään. Lämmintä vettä ei ole ollut nyt neljään kuukauteen. Kuukausi sitten olimme viimeksi kuulleet vuokraisännistä joten vedimme siitä johtopäätökset. Tämän kuun lopussa muutatamme kamamme neljän sadan metrin päähän. Vaimo otti vielä kerran kiukkuisesti yhteyttä noihin kusipäihin ja hupsan: tuli vastaus. Keskiviikkona kuulemma passaisi mennä toimistolleen neuvottelemaan. Taidetaan jättää vastaamatta siihen kutsuun. Onko kenelläkään mitään hyvää jäähyväiskälliä mielessä? Jotain kalaa välikattoon yms?

No nyt tuohon otsikkoon. Jos olet pro-turvapaikkatulva niin suosittelen... ehkä kuitenkin lukemaan. Onhan siinä taas meikäläiselle tyypillistä irvistelyä mutta ehkä siihen on taas tällä kertaa jonkun verran syytäkin. Olin suurpiirteinen tapauksen kerronnassa ja jätin muutaman herkullisen yksityiskohdan jopa pois.

Kuten varmaankin tiedätte, antoi pääministeri Sipilä lupauksen oman Kempeleen talonsa käyttämisestä turvapaikanhakijoiden majoitukseen. Hän myös kehotti muita suomalaisia tekemään samoin. Ottamatta kantaa J. Sipilän ns. "paskalailla" tekemän omaisuuden määrään (Sipilä omistaa noita puhdistamoja valmistavan firman, "paskalaki" oli Keskustapuolueen ministerin älynväläys, Suomessa ei ole korrup... Stop tykkänään tähän...) sanon, että hyvä Juha! Omalla omaisuudellaan saa tehdä mitä huvittaa. Pikkuisen kansan silmille kusemisen makuahan tuossa julistuksessa toki oli sillä aika harvalla suomalaisella kuitenkaan on tyhjillään/jouten olevaa omakotitaloa ns. nurkissa pyörimässä. Mutta ajatushan se tärkein oli. Sipilää kehuttiin paavia myöden ja Al Jazeera uutisoi Suomen pääministerin olevan todella hyvän kaverin. Toki suomalaisiakin on asunnottomina jne. mutta heitä auttaessaan ei olisi saanut sädekehää kiillotettua.

Sitten kävi lauantaina sillä viisiin että Sipilä vieraili Oulussa vastaanottokeskuksessa katsastamassa miten siellä menee. Ja voi pojat, menihän siellä:

TV-kamerat surisivat kun Juha jututti apua pyytävää 17-vuotiasta poikaa. Pojan isä oli tapettu Irakissa ISIS:n toimesta ja kundi oli päässyt pakoon. Hän itse sanoi Sipilälle näyttävänsä vanhemmalta kuin 17-vuotiaalta mutta hän kyllä pystyisi todistamaan olevansa juurikin 17-vuotias. Jo tässä vaiheessa sosiaalisen median rakkikoirat alkoivat googlata...

Juu. Hyvin nopeasti kävi ilmi, että kyseinen Fahad Firas-niminen kundi oli ollut 17-vuotias moneen kertaan. Löytyi useita FB-profiileja, joissa osassa jaeltiin tappotuomioita rasistisille bulgarialaisille. Toisissa... Äääh. Katsokaa itse:


Siinä nyt alkuun. Sittemmin kundin diggauksista on löydetty mm. Charlie Hebdon terrori-isku sekä pari maahantulokiellossa olevaa viha-saarnaaja jihadistia. Löytyi jo seitsemän vuotta sitten Saksan Erfurtissa asumista ja muuta pientä. Niinkuin viiden kuukauden linnareissu pahoinpitelystä Bulgariassa.

Koska tulijoiden motiiveja ei saa arvostella ja koska gaagga oli nyt tuulettimessa päätti osa Suomen lehdistöstä selvittää asioiden oikean tilan. Suurin osa ei ole tähän mennessä onnistunut tekemään juttua. Ei vissiin sovi agendaan. Tässä Turun Sanomien tyylinäytettä. Sanalla sanoen Turskari veti kyllä aika pohjia myöden pajatson tyhjäksi. Paljon tuon enempää ei enää lukijaa voi koittaa vikaan johtaa: 

Noiden jälkeen TS on vielä päivittänyt juttuaan pariin otteeseen. Fihad Faras on kuitenkin edelleen pysynyt sitkeästi 17-vuotiaana ISIS:n vainoa pakenevana poloisena.

Muistanette Olli Immosen? Siis sen pellen, joka sittemmin on aiheestakin niitattu hieman erikoisia piirejä kannattavaksi jannuksi? Muistattekos mistä hänen kohdallaan lähti lumipallo vyörymään? Se lähti siitä että Olli-poika meni Schaumanin haudalle, joutui/pääsi kuvaan nassesetien kanssa ja sitten julkaisi tuon kuvan netissä.

No nyt meillä on pääministeri joka on kutsunut koko "Syyrian" Suomeen. Hän on mennyt VOK:iin ja tavannut siellä mukavanoloisen nuorukaisen, joka sitten onkin paljastunut vähemmän mukavaksi.

Käytänpä siis samaa logiikkaa kuin mitä esim. lehdistö käytti Immosen kohdalla varsinkin hänen retoriikkansa analysoimisessa:

Pääministerimme on osoittautunut täysin arvostelukyvyttömäksi hihhuliksi. Se toki on ollut tässä jo vähän aikaa ikään kuin epäilynä.

Turvapaikanhakijat... No. Onhan se tilastollisesti mahdollista että Fihad Faras on ainoa tuon VOKin kundeista (sillä nuoria/nuorehkoja miehiähän noista tulijoista edelleen se 4/5 on), joka on vähän keppostelut. Voi olla että hän puhui parhaiten englantia. Hän saattaa olla aito yksitäistapaus. Yms. "on rasismia leimata kaikkia turvapaikanhakijoita yhden vuoksi".

On vaan niin kovin hassua, että esimerkiksi MTV3 antoi tästä kohtaamisesta tekemälleen tekstiversiolle otsikon "Nuori kurdimies antoi kasvot turvapaikanhakijoille". Varsinkin kun kategorisesti on ensin kielletty minkään tämänkaltaisen olevan mahdotonta tapahtua esimerkiksi siksi, että poliisi syynää nämä tulijat. 

Schengenin sisärajavalvonta pystyyn ja heti (tämä olisi toteutettavissa yhdellä virkamiespäätöksellä tuon sopimuksen puitteissa. Vapaa liikkuvuus on taattu Schengen alueen asukkaille, ei sen ulkopuolelta tuleville. Suomalaisen kaverimme kanssa naimisissa oleva parin lapsen isä, eteläafrikkalainen buuritaustainen ystävämme, joutuu joka kerran Suomeen tullessaan anomaan viisumin ja todistamaan pankkitilinsä saldon)! 

Tämän farssin kustannuksilla voitaisiin halvemmalla, humaanimmin ja ihmishenkiä säästäen tehdä kuten professori Paul Collier jo kesäkuussa ehdotti.

Collier arvioi Syyrian sodan päättyvän pian, koska keskituloisten maiden konfliktit harvoin pitkittyvät.
Sen jälkeen edessä on miljoonien pakolaisten siirtyminen takaisin maahan. Professori katsookin, että pakolaisleirien näköalattomuuteen puuttuminen on olennaista koko Syyrian tulevaisuuden kannalta.
Lisäksi Collier pitää sitä tärkeänä, jos Välimeren muuttuminen joukkohaudaksi halutaan estää. Mitä parempaa elämä leireissä on, sitä harvempi haluaa lähteä.
"Ihmiset hukkuvat, koska meillä on järjettömin turvapaikkajärjestelmä jonka ihmismieli voi kuvitella. Ellet hyppää veneeseen ja riskeeraa elämääsi, mahdollisuudet turvapaikkaan ovat käytännössä olemattomat."
Collierin mielestä EU houkuttelee ihmisiä kuolemaansa.
"On absurdia, että heiluttelemme ihmisten edessä lottokuponkia: joko hukut tai pääset taivaaseen."
Collierin mukaan pakolaisten palauttaminen puuttuisi ongelmaan. Lisäksi se on hänestä järkevää, koska maahanmuutto voi olla yhteiskunnille haitallista.
Tämä on myös hänen uusimman kirjansa, Exoduksen, viesti. Kysymys siitä, onko maahanmuutto hyvä vai huono asia, on Collierin mielestä väärä.
"Sitä voi olla sekä liikaa että liian vähän. Tämän pitäisi olla ilmiselvää, mutta jostain syystä se on kiistanalaista."
Collier katsoo sekä maahanmuuton vastustajien että puolustajien olevan syyllisiä keskustelun vinoutumiseen. Molemmat harjoittavat valtavaa liioittelua.
"Maahanmuuton taloushyödyt ovat niin pieniä, että niistä on turha edes puhua. Olennaista on tarkastella sen sosiaalisia vaikutuksia."
Liian suuri monimuotoisuus rapauttaa professorin mukaan sosiaalista yhteenkuuluvuutta, mikä heikentää ihmisten välistä luottamusta ja yhteistyökykyä.
Collier on kyllästynyt maahanmuutosta puhumiseen.
"Työni perustui ajatukselle, että voisimme vihdoin käydä asiasta järkevää keskustelua. Huomaan olleeni väärässä. Toivon, että en olisi aloittanut koko aiheesta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti