keskiviikko 2. syyskuuta 2015

1.9.2015

Oli surullinen päivä suomalaisen lehdistön historiassa.

Eilen nimittäin Helsingin Sanomien NYT-liite, molemmat iltapäivälehdet, MTV sekä Helsingin Uutiset sulkivat kommentointi mahdollisuuden maahanmuuttoa millään lailla koskevissa jutuissaan. YLE ilmoitti myös jo kauan tiedossa olleen kantansa, jonka mukaan aihealuetta koskevia kommentteja moderoidaan erittäin tarkasti. Eli heilläkin internetin puutarhassa sensuurin sakset sanovat hyvin helposti naks naks. Mikä tietysti on aika hassua kun ko. firma on kuitenkin 100% verorahoitteinen... Nuo ensin mainitut ovat yksityisomisteisia ja niillä ei ole mitään velvollisuutta tarjota keskustelualustaa, fair enough.

Syyksi tälle keskustelun/kommentoinnin lopettamiselle annettiin kollektiivisesti "keskustelu on ryöpsähtänyt yli + vihapuheet & törkeydet". En nyt sano muuta kuin: Jokainen noista ym. foorumeista on ennakkomoderoitu, eli niillä ei rasismi ja törkeys edes pääse loppukäyttäjän ruudulle asti. En ole juurikaan nyt vellovan "pakolais"kriisin kommentoinnissa törmännyt törkeyksiin tai rasismiin. Nyt harjoitettavaa politiikkaa olen sen sijaan nähnyt arvosteltavan aika rajulla kädellä. Niin kuin näin:

Tämä siis tilanteessa, jossa maassa säästetään aivan joka puolelta samaan aikaan kun maahan päästetään kolmen vastaanottokeskuksen verran väkeä viikossa. Se tekee tämän vuoden piikkiin 40 000 hakijaa. Vastaanottokeskusten, joita nyt ryhdytään perustamaan pitkin Suomea pikkupaikkakunnille noiden paikkakuntien asukkaiden mielipiteistä välittämättä.  Kehitysavusta sipaistiin 300 miljoonaa pois eli mitäs esimerkiksi Afrikan kärpässilmäisistä lapsista. Samaan aikaan 78% Suomeen nyt tulevista turvapaikanhakijoista on arviolta kolmekymppisiä miehiä. Yhden turvapaikkahakemuksen käsittelyn hinnaksi on virallisestikin ilmoitettu 12 000 euroa. Laskekaa siitä mitä tämän vuoden puolella maahan tuleva satsi maksaa. Se maksaa 480 000 000 euroa. Ei Sipilän rohkea sata miljoonaa (joka tosin oli arvioitu 15 000 tulijan mukaan). Eläkeläisten asumistuesta viistettiin 130 miljoonaa... Ensi vuonna tulee sitten 60 000 päätä jne.

Kaikki tämä koska "Syyrian pakolaiset". 31.7.2015 Migrin eli Suomen maahanmuuttoviraston omien tilastojen mukaan Suomeen oli tullut vuonna 2015 119 syyrialaista turvapaikan hakijaa. Kaiken kaikkiaan oli tullu 4121 hakijaa. Miksi syyrialaisia tulisikaan enempää kun Ruotsiin pääsee automaattisesti ilman pelkoa kielteisestä päätöksestä? Afgaaneja, irakilaisia, somaleja ja albaaneja sieltä on oikeasti tullut. Viimeisistä 100% saa kielteisen päätöksen. Kolmea ensimmäistä ryhmää palautetaan kotimaihinsa muista pohjoismaista vaihteluvälillä 50-90%. Suomesta ei. Miksi? Tukholmasta on neljä viikottaista reittilentoa Irakiin, joka on suomalaisten mielestä kokonaisvaltaisesti turvaton maa. Turkish Airlines lentää pari-kolme kertaa viikossa Mogadishuun.

Noista maista ei tulla Suomeen kulkematta turvallisen maan kautta. Itse asiassa suurin osa noista tulijoista tulee laivalla Ruotsista. Onko Ruotsissa hengenvaarallista? Ei ole. Sieltä voi tosin joutua palautetuksi noihin em. maihin... Jokainen noista Ruotsista tulijoista pitäisi pykälien ja asetusten mukaan palauttaa satamassa takaisin Ruotsiin. Miksi näin ei tehdä?

Televisiossa haastatellut laittomasti Schengen rajan ylittäjät myöntävät itse hakeutuvansa maihin, joissa sosiaaliturva ja elintaso on parempi. He eivät rekisteröidy turvapaikanhakijoiksi heti "turvaan päästyään".

Näiden tulijoiden motiiveista keskustelun ilmoitettiin viime viikolla, Suomen sisäministerin suulla, olevan "rasismia".

Suomesta saa turvapaikan jopa murhiin tai sotarikoksiin todistettavasti syyllistyneet. Toisin sanoen jos turvapaikanhakija sanoo syyllistyneensä näihin ja olevansa sen vuoksi kotimaassaan hengenvaarassa, häntä ei karkoiteta vaan oleskelulupa myönnetään. Näin viimeksi tänään Iltasanomissa. Tämäkään tulija ei ole voinut tulla Suomeen kulkematta turvallisen maan kautta.

Pelaan natsikortin: Ihan oikeasti, Heinrich Himmler, Theodor Eicke ja muut sen alan jätkät olisivat saaneet tuon perusteella turvapaikan Suomesta. The Clash lauloi aikoinaan "If Adolf Hitler flew in today, they'd sent a limousine anyway" ja paikkansa näyttää pitävän.

Myönnän että itselläni on tavallaan oma lehmä ojassa koska mielestäni ihmisiä pitäisi auttaa heidän "lähtömaissaan". Nyt valittu politiikka on oireiden, ei itse taudin hoitoa. Se vie resursseja aivan mielettömästi eikä auta oikeastaan ketään. Kahden turvapaikkahakemuksen hinnalla rakennettaisiin koulublokki Afrikkaan 80 lapselle.

Pohjoismaisen sosiaaliturvan piiriin pääseminen ei ole universaali ihmisoikeus. Itseasiassa mihinkään maahan pääseminen ei ole sitä. Katsokaa vaikka itse YK:n sivuilta.

Tällaisessa tilanteessa keskustelun rajoittaminen/kieltäminen on mielestäni edesvastuutonta, typerää ja suoraan sanoen maan ja sen asukkaiden edun vastaista. Siksi tämä teksti.

"Rasisti"-syytöksiä odotellessa...

4 kommenttia:

 1. Jep. Meillä Turussa kerätään lastenvaatteita ja leluja, vaikka meidän vastaanottokeskuksessa valtaosa aikuisia. Voi ku saatais joku tolkku tähän hommaan. Ja maailmanrauha.

  VastaaPoista
 2. samaa mieltä. en ole rasisti, mutta ajattelen aivoillani - myöskin.
  hyvin kirjoitettu.

  VastaaPoista
 3. Nii-in. Mutta kun tämäkin sälli on rasisti: http://www.hs.fi/ulkomaat/a1433480590053

  VastaaPoista
 4. Plus että idioottimaisen politiikan vuoksi kuolleen 3-vuotiaan kuvaa käytetään tuon idioottimaisen politiikan oikeutuksena.

  VastaaPoista