tiistai 29. toukokuuta 2018

Päivitys

Eritrean itsenäisyyspäivän juhlinta tuli ja meni. Presidenttikin oli pitänyt stadionilla puheensa. Normaalisti tuo puhe on ollut pituudeltaan kolmen vartin ja kolmen tunnin välissä. Nyt se oli 12 minuuttia ja juhla oli muutenkin ollut lyhennelty versio. Kuulemma budjettisyistä eikä suinkaan siksi, että terveyssyistä kuvamateriaalin perusteella melko fragiililta vaikuttava presidentti ei olisi välttämättä pidempiä kinkereitä jaksanut. Nyt kannattaisi pressan kosketella itseään sillä presidentillisen kosketuksen on valtiollisen radion keskusteluohjelmassa sanottu omaavan parantavia voimia.

Itsenäisyyspäiväviikolla on tapana ollut pitää paraati/kulkue. Niin tänäkin vuonna. Nähtiin tämä spektaakkeli viime vuonnakin ja todettiin tämän vuotisen olevan enämpi militaristisen/ideologisen.
Kaikenlaista hienoa oli pahvista kulkueeseen saatu aikaan.
Niin kuin nyt vaikka itsenäisyystaistelun symboli shida eli gummisandaali.
Tai kolmimetrinen pystykorva.
Tai korohoron paukkuja kantava kameli. Kulkueesssa oli toki oikeitakin erämaan laivoja, samassa varustuksessa.
Soon koululuokka-installaatio rekan lavalla.
Nämä taas ovat pahviohjuksia. Kaiken kaikkiaan Harnet (Vapaus) Avenueta pitkin kulki rekkojen lavoilla kenttäsairaalaa, röntgenhuonetta, asepajaa, soppatykkiä tms. asiaan kuuluvaa. Kaikki kuttaperkaa.
Me lähdettiin juhlistamaan itsenäisyyttä pariksi päiväksi Dubaihin. Katselin valehtelematta tunnin putkeen tuota liikennevirtaa... Tikku tuolla taivaanrannassa on Burj Khalifa.
Ramadaniahan Dubaissakin viettävät eli osa ravintoloista oli sulki ja kauppakeskuksien sapuskamaailmojen peitetyillä sisäänkäynneillä oli shariapoliisi passissa. Pekoniakaan ei saanut kuin hotellin aamupalalta.
Brenkkukin oli saannissa vain hotellin club-tiloissa. All you can eat happy hour... Meni vaan korkeuserosta kroppa ihan sekaisin. Ei tullut mitään ulos. Se taas meinasi että ekana päivänä immeiseen kertyi melkein viisi kiloa nestettä ja juustoa. Vaikka kävin oikein salillakin katsomassa maksimeja penkistä runnoneita jalkapäivän unohtaneita partaveijareita. Sitten kun tuo mälli lähti liikkeelle olisi palokunnan hevonenkin jäänyt toiseksi.

Jäitä poltellessa eli juhannusta odotellessa. Kisaveikkaus tulee kohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti