keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Jakarandat alkavat kukkia

Tänään kerrotaan lyhyt toisen käden tarina.

Maassa on kaikki nämä vuodet vaikuttanut ulkomaalaisia rakennusfirmoja, lähinnä from the country of saapas, ulkomaalaisine rakennusmiehineen. Tai tarkemmin sanoen suurin osa noista on ollut työnjohtajia ja muita kymppejä. Ei nyt mitenkään rankasta määrästä puhuta mutta kuitenkin.

Nämä ulkomaalaiset ovat esim. viikonloppuisin menneet kylille nauttimaan virvokkeita ja kohtaamaan paikallisia. Vientiäkin on ollut ja niissä hommissa välillä sattuu mitä sattuu.

Siitä on seurannut ongelmia. Tai oikeastaan ongelmat ovat syntyneet siksi, että paikallisten rakkauden hedelmien kantajien kanssa ei ole solmittu näissä tapauksissa asiaankuuluvia avioliittoja.

Vapauden (köh köh) tuulten alettua puhaltaa on maahan nyt suunnitteilla/about to start isohkoja(kin) rakennusprojekteja, ja nuo rakennusfirmat ovat osallisina näissä bisneksissä. Hallintoelimet ovat nyt sitten ehdottaneet fimoille seuraavaa:

Ennen kuin nuo varsinaiset projektit aloitetaan, tulisi rakennusfirmojen pistää pystyyn ulkomaiselle työvoimalleen parakkikyliä. Sellaisia aidattuja siis. Ulkomaalaiset rakentajat sitten asuisivat noissa ja niistä ei olisi pääsyä muualle kuin työmaalle. Ihan vaan moraalin säilyttämisen vuoksi. Mitään kellertäviä taivaankappaleita tai muita vaatteisiin ommeltavia merkkejä ei ole kuitenkaan kuuleman mukaan harkittu.

Mutta mitäpä tuosta sillä asutaanhan Jubassa sun muualla kehitysavuissa piikkilankojen sisällä konttikylissä.

Muuta: Viikonlopun saarireissu oli vähän huti koska meri töyssytti ja divetymonoksidia tuli suhuna. Menomatkalla 35 km meno oli ajoittain kuin joskus aikanaan kalastajilla Gennessaretinjärvellä. Meinasin vitsillä etsiä paatista pelastusliivien sijaan sen jousisoitinvarastoa "Sua kohti Herrani"-esitystä varten. Toden nimissä ei se matka vaarallinen edelleenkään ollut mutta ei ollut kyllä kenelläkään matkalaisella yhden yhtä kuivaa kohtaa vaatteissaankaan.

Jäi siis korallit kuvaamatta koska se perkele on aallokossa vähän nihkeä kaveri ottaa kontaktia. Ensi kerralla ie varmaan joskus huhtikuussa sitten.

2 kommenttia:

  1. Mitäs mieltä tästä? https://yle.fi/uutiset/3-10654675

    VastaaPoista
  2. Ihan hyvää mieltä, kokolailla noin se menee. Ehkä jopa vähän rouheamminkin... Sanotaan vaikka niin, että täkäläisen hallinnon intresseissä ei välttämättä ole rauhanprosessin edistäminen. Se voi olla jopa täysin päin vastoin. Nämä ovat taas vähän sellaisia asioita joista ei oikein voi kertoilla. Sen voin sanoa että siviilihallinto on tosiaan ohitettu ja maata johdetaan nyt viiden kenraalin hallitsemissa sektoreissa.

    VastaaPoista