torstai 13. joulukuuta 2018

Wrap up

Tänään olisi tarkoitus lähteä kohti kotimaan joulukinkkua, yhtä pienen käsivarren tukiraudan poistoa ja currywursteja kera Berliner Kindlin. Pannaanpa siis kyynisiä havaintoja syssyltä:

  • Elintarvikkeiden hinnat ovat laskeneet paikoin seitsemänkertaisesti. Niiden saatavuus on myös parantunut. Kaljaa ei enää tarvitse ostaa berjoshkasta 95 $-senttiä tölkki koska sitä saa kaupasta/torilta 50$-senttiä per pullo. Eikä tarvitse olla tyhjää palautuspulloa jotta saisi ostettua täyden.
  • Jalkakäytäviä ei osata edelleenkään käyttää kävelyyn.
  • Firman joulujuhliin oli tilattu kakku, tilaajana länkkäri. Tilaus oli tehty normaalista poikkeavasta paikasta (paremmasta), asianmukainen kuitti kuitenkin finanssipuolelle toimittaen. Tulos: Maksu-shekissä "normaalin" firman nimi. Asia todettaessa reaktio "Mutta me ollaan aina tilattu sieltä toisaalta, sun vika tää väärä vastaanottajan nimi kuitin tietojen perusteella kirjoittamassani shekissä" kuvaa erinomaisesti eritrealaista mentaliteettiä.
  • Olet uimassa, kamasi ovat 25-metrin, seitsen-rataisen altaan päädyssä, takanasi on jo puoli tuntia samalla reuna"radalla" ja altaassa on lisäksesi toinen ihminen. Tällöin on täysin loogista että se altaaseen tuleva kolmas henkilö, sen sijaan että hän ottaisi radan itselleen ja suhaisi omassa rauhassaan, alkaa uida altaassa huonosti ja hitaasti ympyrää, aiheuttaen sen että näiden kahden muun pitää tekemisissään ottaa huomioon tämä itsekäs kusipää. Asiasta huomautettaessa saavutetaan kalabaliikki. Tämä toistuu säännöllisesti.
  • Länkkärin "kardio-huoneessa" yksin juoksumatolla, huoneen valojen päällä ollessa, tamppaaminen oikeuttaa toistuvasti paikallisen marssimaan mitään sanomatta valokatkaisijalle (jonka päällä lukee "ÄLÄ SAMMUTA VALOJA") nykäisemään pirtin pimeäksi. Koska jostain syystä paikalliset haluavat juosta matoilla hämärässä/pimeässä. Tästä käytöksestä huomauttaminen aiheuttaa kalabaliikin. 
  • Salin seinässä olevan "lapsilta pääsy kielletty"-kylttiin viittaaminen huomautettaessa siitä, että sali ei ole lasten televisiohuone, jossa penkit voi varata istumiseen ährääjien edestä, aiheuttaa kalabaliikin. Yleensäkin kaikkiin täkäläisiin sääntöihin viittaaminen, jos tuo sääntö toimii tilanteessa länkkärin eduksi, aiheuttaa kalabaliikin.
  • Jared Diamondin kirjassa "Collapse"  on erittäin mielenkiintoisia havaintoja kulttuureista jotka eivät adaptoidu pätkän vertaa.
  • Heinrich Himmlerin kirjeissä on erittäin mielenkiintoisia sanamuotoja koskien hänen ihannevaltiotaan. Kuten nyt vaikkapa "Älylliset kasvatusmenetelmät eivät kiinnosta minua. Tiedoilla nuoriso pilataan, mutta kovimmilla koetuksilla sen on opittava voittamaan kuolemanpelko", "Toivon väkivaltaista, hallitsevaa, pelotonta ja julmaa nuorisoa" ja "Terrori on mitä tehokkain poliittinen väline. Julmuus tekee vaikutuksen. On samantekevää, rakastavatko he meitä, kunhan kunnioittavat. On samantekevää vihaavatko he meitä, kunhan pelkäävät."
  • Empiirisen seurantatutkimuksen perusteella jätskibaarissa länkkäri saa aina pienemmän satsin kuin paikallinen.


Nyt rauhan tultua Eritrea aikoo kakkosmiehensä mukaan siirtää fokuksensa 90-luvun arvoihin/meininkiin. Albert Einstein sanoi aikoinaan jotain asioiden tekemisestä samalla tavalla ja erilaisten tulosten odottamisesta.

Täkäläinen opetusministeriö ei muuten edelleenkään tiedä mitään yksityiskohtia opettajankoulutuksen uudistusprosessista. Eli normimeno jatkuu.

Juu-u. On todellakin taas aika lähteä vähäksi aikaa lataamoon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti