torstai 1. helmikuuta 2018

Shalom

Influenssasta päivää, kivaa oli/on vähän vieläkin. Tuotiin sellaisia tuliaisia Bergamosta ja puski varmuudeksi jälkitautina poskiontelo-, keuhkoputken- ja silmien tulehduksen. Nämähän nyt eivät ole mitään viiden-kuuden päivän neljänkympin kuumeeseen verrattuna. Antibioottia vaan napaan sano. Eilen olin vielä aika "Yo Adrian, we did it!"-kostyymissä, sen verran turposi tuo vasen ööga. Sen sanon, että taidanpa tästä eteenpäin ottaa ihan suosiolla rokutuksen tätä pöpöä vastaan, on ollut meinaan elämäni parhaita kaksiviikkoisia tämä.

Mukulat ovat kummatkin sairastaneet oman versionsa, joka kummallakin on onneksi ollut lievempi kuin meikäläisellä. Siivooja-Senait sen sijaan joutui parissa päivässä örkin koko voiman alle ja on ollut aika huonona. Kyllä hän henkiin jää, ei siinä mitään. On vaan kuulemma harmillista olla taudin vuoksi nukkumatta viidettä päivää. Sanoin tietäväni mistä puhutaan...

Täkäläisestä eristyneisyydestä johtuen ihmisillä ei vaan ole minkäänlaista vastustuskykyä (eivätkä he ravintotilanteesta johtuen noin muutenkaan ihan maailman parhaassa tikissä ole), joten tuollainen influessavirus pääsee täällä iskemään kuin miljoona volttia. Toivottavasti ei nyt pahemmin lähden Senaitista etenemään mokoma. Jos lähtee niin en pitäisi ihmeenä ruumiidenkaan syntymistä. Sori siitä.

Asiaan.

Israel pistää tämän viikon lopulla eritrealais-sudanilaisia pakolaisia mäjelle maasta. Etukäteishuhut kertovat, että näitä maistaan karkuun juosseita sijoitettaisiin Ruandaan ja Ugandaan. Kummatkin maat toki kiistävät minkäänlaisten diilien olemassaolon.

Tämä on kirvoittanut Afwerkinkin lausumaan asiasta oman painavan mielipiteensä. Hänen mukaansa Israeliin paenneet eritrealaiset (ja oikeastaan kaikkialle paenneet ertsiläiset) ovat olleet liikkeellä aseellista oppositiota rakentaakseen mutta heidän subversiiviset suunnitelmansa ovat nyt menneet mönkään ja heistä on tullut taakka kansainväliselle yhteisölle.

Afwerki myös toivottaa eritrealaiset tervetulleiksi kotiin mutta sanoo, että Israelin hallituksen jokaiselle pakolaiselle lupaama 3500 taalan kotiutusraha on liian pieni. 50 000 $ olisi kuulemma lähempänä totuutta, koska kyllähän pakomatkasta kuluja tulee.

Eli "jos ton verran pistätte jokaisen mukana meikäläiselle niin en tapa niitä ihan heti." On se.

Viikolla oli lehdissä juttua, kuinka erilaisten sports tracker appsien käyttö on aiheuttanut turvariskejä jenkkien sotilastukikohdissa. Noiden appsien pilveen huonosti suojatun datan perusteella kun ei-toivotut-tahot pystyvät helposti laatimaan erilaisia pohjapiirrustuksia varuskunta-alueista.

Kävi myös silleen hassusti että Eritrean Sawassa, jossa ei pitänyt paikallisten mukaan olla ulkomaalaisia joukkoja (eli egyptiläisiä) kärsän kärsää, on myös käytetty näitä liikuntasovelluksia. Kukahan niitä siellä on käyttänyt koska ziljoonabiljoonagriljoonalukot,avaimetAuringossa-prosentin varmuudella yksikään eritrealainen ei tuollaisia urheilemishärpäkkeitä siellä ole käyttänyt?

Auto sanoo brum brum ja helpottaa räkäisen elämää mukavasti. Osasin jopa liittää puhelimeni Hondan äänentoistoon. Ace of Spades raikuen pitkin diktatuurin katuja kurvailee hän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti