lauantai 20. toukokuuta 2017

Casa

Talo ja vahan muuta. Huonekorkeus 340, kylla huomaa etta italialainen on aikanaan rakentanut kaupungin ikaankuin "tassa naette, fasismi toimii"- ajatuksella. Kuudessa vuodessa, siis noin paapiirteissaan. Toi Auschwitz in kylppari nyt on mita on, samoin kuin keittion mintunvihreys. Kai sen kestaa.

3 kommenttia:

 1. Nätti piha teillä ja hyvä leffamaku kyläläisillä

  VastaaPoista
 2. Kivaltahan tuo teidän talo näyttää ja myös ja etenkin piha (meillä täällä Maputossa on minimaalinen pihapalanen, jota emme edes käytä, koska sijaintinsa takia se on oikeastaan vain vartijoiden aluetta portin ja talon välissä). Ennen muuttoa tänne minulla kangasteli mielessä ihana afrikkalainen puutarha, jossa nautin aamukahvit, mutta oikeasti tuijotan vain muuria ja aitaa. Se on ollut pienoinen pettymys, mutta yksi toive sentään toteutui, uima-allas, ja onhan sillä etupihalla sentään yksi iso puu, jota voi ikkunan läpi tuijotella! Minulle on myöhemmin kerrottu, että kolonialistisen ajan portugalilaistaloissa on kaikissa oikeasti aika pienet pihat, portugalilaiset rakensivat suuret talot ja pienet pihat toisin kuin esimerkiksi britit muualla. Uusissa taloissa on "periafrikkalaiset" isot pihat (ja talotkin ovat isoja!), mutta silloin kun me tulimme tänne, ne olivat budjetillemme aivan liian kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä nuo pihat ovat järjestäen ns. sisäpihoja ja useinmiten betonia. Koska niin vaan kuuluu olla. Tämä on ehdottomasti isoin puutarha jonka näissä vanhemmissa taloissa näimme. Uima-allasta kaivaten... nyyh. Se oli hieno asia. Toki täällä semmoisen ylläpitäminen voisi olla lievästi sanoen haasteellista.

   Poista