torstai 10. joulukuuta 2015

Kas näin lensi laatta ja laatta lensi näin

Tulihan sitä muutakin. Elikkäs terveisiä jälleen painonhallintakurssilta. Tällä kertaa lähti maanantai-ilta-keskiviikko akselilla nelisen kiloa. Reipasta sano.

Tänään ajattelin keskittyä extermitaattoreihin eli tuholaismyrkyttäjiin.

Kuten tiedämme, elelee afrikkalaisessa urbaanissa ympäristössä monenlaista tupajäärää, visvaörkkiä ja juurimätäjuotikasta. Sitten ovat nuo normaalit torakat ja malariasääsken-vittupäät. Näitä kaikkia pyritään pitämään vaihtelevalla menestyksellä poissa tontilta.

Näin ollen oli ainoastaan luonnollista että ennen muuttoamme pyysimme myrkyttäjäsedät kylään tyhjillään olleeseen uuteen taloomme. Tulivat, mutta koska luonnollisesti en jäänyt heidän tekemisiään vahtimaan niin arvatkaas tekivätkö ne mitään? No niin.

Sitä luulisi meinaan että järki leikkaisi myrkyttäjälläkin sen verran, että sekin voisi olettaa asiakkaan huomaavaan esimerkiksi valtoimenaan kämpässä vihtovista muurahaisista ettei hommia ole tehty, ainakaan kunnolla.

Tätähän kysyttiin jo firmalta. Vastaus oli:"Errrrrrrrmmmmmmmmmm..........Joo.............. ei me tehty siellä mitään kun siellä oli ne koirat."

Siinä sitten kysyttiin että mitähän koiria sitä mahdetaan nyt oikein tarkoittaa? Kun meinaan tämän tuholaistorjunnan oli määrä tapahtua silloin perjantaina juuri ennen muuttoa ja koirat olivat lauantain viimeinen, kävelyttämällä tuomani muuttokuorma. Että mitäs te jätkät nyt horisette? Kipi kapi hoitamaan homma loppuun sieltä, aineella joka ei vaadi tilojen evakuointia! Lupasivat tulla asap.

Kesti aikansa ja firmasta soittivat että voitaisko me tuoda laskua? Vastasin "voittehan te mutta ei me sitä aiota maksaa koska eihän teitä ole näkynyt." Lupasivat tulla asap.

Ei näkynyt.

Viime viikon keskiviikkona sitten, heidän taas soitettuaan, sovin viime keskiviikoksi klo kymmeneksi tapaamisen ja muurahaisten & ulkona viemärillä tallustelevien torakoiden Birkenaun. Ei näkynyt ketään.

Eilen olivat tuoneet laskun Vaimolle duuniin. Vaimo oli antanut kohtalaisen kipakan palautteen, jonka seurauksena firman pomomies tuli katsastamaan tilannetta tontilla. Heidän kirjanpitonsa mukaan kun tämä kohde oli kuitenkin suoritettu ja päivärahat kuitattu.

Yllätyksensä ja käsienvääntelynsä oli aikamoista seurattavaa kun tälle kympille selvisi etteivät "poijjaat" olleetkaan meillä käyneet.

Ei meillä mitenkään vuolaana kymenä täällä noita dissidenttejä vilistele. Muurahaisia lähinnä. Täkäläiset käsikaupankin Zyklon-B:t ovat sen verran tehokkaita että ollaan saatu loiseliöiden viihtyvyyttä madallettua aika tavalla. Lopullista ratkaisua tässä kysymykselle ollaan siis hakemassa ja varsinkin noiden viemäritorakoiden osalta kokemus on opettanut että ajoissa kannattaa olla liikkeellä.

Minä vaan sitä että... huoh. Toisaalta taas sydämeni hymyili jälleen aamulla kun pysähdyin entisen kämpän vartsatytön kanssa lyhyelle rupattelulle. Ei ole mitään korjauksia tehty ja talo on tyhjillään. Se meinaa että nyt on tullut turpaan menetettyinä vuokratuloina rapia 3X vaadittavien välttämättömien korjausten määrä.

Muuta: Ugandalla on ollut sotilaita komennuksella Etelä-Sudanissa. Nyt osa näistä jätkistä on tullut takaisin maahan ja koska he missasivat turneensa aikana mahdollisuuden rekisteröityä äänestäjiksi, he eivät saa äänestää. Uutta rekisteröintimahdollisuutta ei järjestetä.

Samassa hengenvedossa nämä sotilaat ovat valittaneet äänestysjärjestelyjään. Vaalisalaisuudessa on kuulemma toivomisen varaa kun kasarmeilla joutuvat lappunsa leimaamaan. Näiden militäärihenkilöiden mukaan on lain vastaista (niinkuin onkin), että minkään varuskunnan sisällä on äänestyspiste. Kansallisen vaalikomission puhehenkilö Jotham Taremwa kiirehtikin äkkiä kertomaan näiden syytösten olevan perusteettomia sillä Ugandassa eivät tietenkään sotilaat äänestä kasarmeissaan. Ihan höpsöjä puheita siis tuommoiset. Niin se sitten vissiin on.

Transparency International ja Amnesty International (näillä organisaatioilla on omat kipupisteensä, ainakin tuolla jälkimmäisellä) julkaisivat maanantaina kummatkin tahoillaan raporttinsa Ugandan poliisin toiminnasta. Jokainen lukija voi tahollaan kuvitella minkä sisältöisiä nuo julkaisut olivat.

Ugandan poliisi kommentoi niitä sanoilla "puolueellista partisaani propagandaa". Eivät kuulemma ole saaneet kertoa poliisit omia kantojaan avoimesti ja rehellisesti. Lisäksi Kayihuraa ja possea fiduddaa kun kyseiset organisaatiot eivät ole kirjoittaneet sitä, mitä pojat ovat kyseisille organisaatioille monta päivää putkeen jankuttaneet/pyytäneet kertomaan. Onhan se nyt aivan perseestä että tuollaisia raportteja tehdään ex post facto-pohjalta eikä niinkuin oteta huomioon yhtään miltä poliisista tuntuu!

"Fair hearing" my ass. Ei siinä opposition poliitikotkaan reilua peliä saa kun poliisi julistaa heidän rikkovan lakia pelkällä olemassa olollaan. Se olisi lainsäätäjän päätännässä. Sitten poliisi käyttää tuomiovaltaa todetessaan "Joo, syyllisiä!" Sen jälkeen poliisi tekee oman toimeenpanevan työnsä pampuilla ja kyynelkaasulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti