tiistai 10. maaliskuuta 2015

Tonnin seteli

https://www.youtube.com/watch?v=jB8S0JyN5Z0

Amurun districtissä (sehä o melekei niinku Amuri) sotapoika oli mennyt lauantaina baariin parille kepulle. Jeppe oli maksanut ostoksensa viiden tonnin vihreällä rahalla. Kun baarineidolla ei ollut juuri silloin antaa tuhatta takasin, olivat he sopineet että pyhänä sitten solttu saa donansa.

Tuli pyhä ja solttu baariin. Baarityttö ei muistanut asiaa ollenkaan vaan ryhtyi kutsumaan jääkäriä varkaaksi ja valehtelijaksi. Nurmipora tästä suivaantumaan ja kipikapi kasarmille, henkilökohtainen tykki kantoon ja pum-pum baarineitoa tissien väliin.

Henkihän siinä ravintolatyöntekijästä lähti kun rynnäkköpyssyllä parista metristä päin laskettiin.

Tuhannen shillingin eli semmoisen kolmenkymmenen sentin vuoksi. Ja kyllä mua vähän ihmetyttää sekin että miten siellä kasarmilla on taas pyssyjä säilytelty kun känniset soldaatit niihin noin vain pääsevät käsiksi. Ei ole varmaan siellä päivittäiseen rutiiniin kuulunut päivystäjän käytävällä lukituissa asetelineissä pötköttävien rynnäreiden liipasimien nykiminen.

No mutta. Maassa maan tavalla.


  • 2140 lavantautitapausta eiliseen mennessä ja lisää tulee. Wishy-washy-wishy-washy lentopallomailoille... 2 kuollutta joten case fatality rate ei ihan kauhea kovaksi ole päässyt nousemaan. Which is nice.
  • Meille tuotiin eilen Suomesta mm. mämmiä! Tänään otetaan valokuvia U & Kohtalonlapsi vs. tuo Juha Miedon suosikkiherkku. Saatiin myös hyvä klöntti Mustaleimaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti